RECENSIE: Willy Willy & The Voodooband - Hellzapoppin'

Geen Coverart Beschikbaar
2005-04-15 Dat België een land is dat vele goede muzikanten uit de alternatieve scène voortbrengt is allang geen geheim meer. Maar het land heeft meer te bieden. Maak kennis met Willy Willy & The Voodoo Band.

Willy Willy heeft er inmiddels al een lange en verdienstelijke carrière opzitten. Na eerst gitarist te zijn geweest bij Revenge 88, Arbeit Adelt, The Scabs en Vaya Con Dios is het nu tijd voor zijn tweede solo album samen met de Voodoo Band.

Soms is het moeilijk kiezen welke muziekstijl je voorkeur heeft. ‘Geen probleem’, moet Willy Willy gedacht hebben. Hellzapoppin’ is een mix Rock ’n Roll, Soul, Country, R&B en Blues. En het is overduidelijk dat hij en zijn band al deze stijlen beheersen. In vijfendertig minuten neemt Willy Willy & The Voodoo Band je mee in een muzikale reis langs al deze stijlen. Door deze diverse mix zal dit album niet snel gaan vervelen en regelmatig uit de platenkast worden gehaald.

Met Willy Willy’s eigen versie van Bazoom! (Leiber/Stoller) laat hij horen dat het origineel niet per definitie beter is dan de cover. Het melancholische Gravel Road is een juweeltje en nummers als White Trash Rock ’n Roll en Ro-Day nemen je mee terug naar de roemruchtige jaren vijftig en zestig toen de Rock ’n Roll muziek mateloos populair was.

Dit album is een goede reden voor Willy Willy & The Voodoo Band om naar Nederland te komen en ons te laten genieten van de muziek van deze band.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Willy Willy & The Voodooband Label:Shaky 3 Records
Novocaine-startingtobegin

Novocaine - Starting to BeginMuzinq, de nieuwe popzaal in Almere-Centrum is nog maar net open wanneer ik...

griffin-notwiseenoughtothinksmart

Griffin - Not Wise Enough To Think Smart Vanaf het moment dat de eerste tonen uit de speakers komen heeft Griffin mijn...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT