RECENSIE: Dungeon - One Step Beyond

dungeon-onestepbeyond
2005-07-04 Dungeon is 16 jaar geleden opgericht in Australië - Sydney. In hun thuisland en in Japan is de band enorm populair en in Europa lopen we blijkbaar weer eens achter de feiten aan. De cd One Step Beyond is al een jaar uit, maar sinds kort ook in Europa uitgebracht.

Het powermetal kwartet is het best te vergelijken met bands in het rijtje van Helloween, Blind Guardian en Judas Priest. Na het openingsnummer The Power Within blijkt de band met Tarranno Del Mar ook een rustigere kant te hebben die op de vorige albums niet naar voren is gekomen. Misschien een beetje raar om dit als tweede nummer op de plaat te zetten aangezien hierna de titeltrack weer lekker hard terugkomt. Dit met hoge (Iron Maiden-achtige) uithalen van zanger Lord Tim. Naast zanger is deze ‘Lord’ ook verantwoordelijk voor zijn eigen backing vocals, de gitaar, bas en keyboard op de cd.

Helaas heeft deze uitgave niet de extra’s die ze in Japan en Australië wel hebben. Wellicht zijn ze bang dat ze anders niet serieus genomen worden. Ik heb het over vier covers die erop horen te staan: Queen (The Hero), Anthrax (Stand Or Fall), Duran Duran (Planet Earth) en Dokken (Til The Living End).

De cd is in ieder geval lekker origineel en zal naast de power metal fans ook zeker aanspreken bij de heavy, speed en/of thrash metal fans.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Dungeon Label:Limb Music
comebackkid-wakethedead

Comeback Kid - Wake The DeadNa hun succesvolle tour samen met Champion brengen deze Canadezen hun nieuwe...

eternalreign-forbiddenpath

Eternal Reign - Forbidden Path Het eerste wat ik doe is het promotie/voorwoord blaadje van het label...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT