RECENSIE: Ricky Martin - Musica+Alma+Sexo

Ricky Martin	- Musica + Alma + Sexo
2011-03-11 Ricky Martin scoorde in 1995 zijn eerste grote hit met het heerlijke ‘Maria’. Het Spaanse ritme, aanstekelijke refrein en de elektronische invloeden knalden de wereld in. Zelfs anno 2011 zijn de eerste tonen van het nummer genoeg om een zomers gevoel op te roepen en deze luidkeels mee te zingen. Dit kunstje bleek de Puerto Ricaan goed in de vingers te zitten; met onder andere ‘La Copa de la Vida’ en ‘Livin la Vida Loca’ bezorgde de zanger zichzelf een superster status.

Zijn laatste album is inmiddels alweer zes jaar oud. Na een korte pauze om voor zijn tweeling te zorgen acht de zanger de tijd nu weer rijp om de spotlights op te zoeken. Makkelijker gezegd dan gedaan, inmiddels is collega Enrique Iglesias keurig in het gat gesprongen dat Ricky achterliet.

Bij de eerste luisterbeurt van Musica + Alma + Sexo is ook meteen duidelijk dat Ricky zich erg heeft laten beïnvloeden door Enrique. De simpele feelgood feestnummers zijn in de richting van de Enrique Iglesias verschoven. Minder aandacht voor de pure Spaanse instrumenten als akoestische gitaar en fluit, de rol van de elektronische beats is daarentegen des te groter geworden. Ook qua tekst is de hoofdrol naar het liefdesleven van Martin verschoven.

Op eerste single ‘The Best Thing About Me Is You’ was deze koers al zeer duidelijk ingezet. Geen enkele Spaanse verwijzingen in het duet met Joss Stone, eigenlijk realiseer je jezelf geen enkel moment dat Martin hier achter de microfoon staat.

Dat is niet het enige moment waarop Ricky Martin in zijn eigen schaduw moet staan. De Pavarotti achtige uithalen op ‘Tu Y yo’ en het zeurderige refrein op ‘Cantame tu vida’ staan de Puerto Ricaan gewoonweg niet.

Musica + Alma + Sexo is een leuk plaatje geworden, maar ver beneden het niveau van de oude Ricky Martin. Volgens het persbericht verwacht de zanger in het najaar weer ouderwets de stadions te gaan vullen. Maar met dit album op zak kan dat nog wel eens lastig worden.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Ricky Martin Label:Sony Music
Sara Bareilles – Kaleidoscope Heart

Sara Bareilles - Kaleidoscope Heart Sara Bareilles doet mij een beetje denken aan een gevalletje Vanessa...

Anthony David – As Above, So Below

Anthony David - As Above, So Below Anthony David timmert al enkele jaren hard aan de weg. Zijn derde album...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT