RECENSIE: Stephanie Struijk - Away From Here

stevieann-awayfromhere
2005-10-11 Nog niet zo heel lang geleden ben ik de naam Stevie Ann een keer tegengekomen in een programmablaadje over een theaterfestival in Den Bosch. De recensie was veelbelovend dus zet ik er een kruisje bij zodat ik het optreden zeker niet ga missen. Je voelt het al aankomen: toch nog gemist! Nu zal Stevie mij niet zozeer gemist hebben maar na het beluisteren van haar debuut cd Away From Here besef ik dat ik Stevie Ann wél heb gemist.

De achttienjarige Stevie Ann is afkomstig uit Limburg en was tot voor kort student aan de Rock Academie in Tilburg. Het is een verstandig besluit van haar geweest om te stoppen met haar studie en zich volledig te richten op de promotie van haar cd Away From Here. Gedragen door country, jazz en folk invloeden heeft Stevie Ann twaalf schitterende popliedjes geschreven. Vaak wordt er een negatieve klank aan het woord pop meegegeven maar dat is hier zeker niet het geval!

De titeltrack is tevens de eerste single. Luisterend naar dit nummer is duidelijk te horen dat ze haar inspiratie haalt uit singer/songwriters uit het verleden. In de tweede single The Poetry Man zijn wat meer jazz invloeden te horen waardoor je gaat hopen dat er snel weer een zwoele zomeravond komt zodat je lekker buiten kan zitten met dit nummer op de achtergrond.

Alle twaalf liedjes zijn prachtig maar het aanstekelijke Perfect, de ballad 10 minutes of sleep en het jazzy Sweet Surprise zijn zeker hoogtepunten van de cd. Stevie Ann is geen doorsnee achttienjarige zangeres maar een talent om zuinig op te zijn en het kan niet anders dan dat we nog veel van haar gaan horen.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Stephanie Struijk Label:CNR Records
nmemine-lifewithoutwater

NME.MINE - Life Without WaterDat een band als Nme.Mine een muzikale stempel krijgt afopgelegd met het...

sharksoup-fatlipshowbox

Shark Soup - Fatlip Showbox De uit Duitsland afkomstige band Shark Soup heeft met Fatlip Showbox haar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT