RECENSIE: Natubella - Little Devil

Natubella - Little Devil
2011-05-17 Hoe het album ook gaat uitpakken, humor heeft de jonge Argentijnse zangeres Natubella in ieder geval in overvloed. ”Net als Prinses Maxima heeft NATUBELLA er voor gekozen om van Europa haar uitvalsbasis te maken om de wereld te veroveren,” zo leest het speciaal voor Nederlanders geschreven persbericht, waarin nog meer van dit soort verwijzingen naar Maxima staan. De zelfbedachte vergelijking is zo gek nog niet. Net als bij onze prinses is er ook bij Natubella nog maar weinig van dat Zuid-Amerikaanse te bekennen. Ze nam haar debuutalbum Little Devil op in Stockholm, hoofdstad van een land waar alle goede popmeisjes tegenwoordig vandaan lijken te komen. En met invloeden als Robyn en Depeche Mode is Natubella’s elektropop-geluid geen verrassing.

In tegenstelling tot Robyn neigt Natubella’s elektropop meer naar de rock-kant toe. Daarin ligt ook de kracht van dit album. In nummers als ‘Mysterious Shadow’ en `Run Run Run’ smelten rockgitaren en spacy synthesizer-klanken samen als pindakaas en jam. Naadloos dus. Natubella heeft haar eigen muziek de naam ”electROCKnica” gegeven en die omschrijving klopt als een bus. Hoewel het popgeluid stevig genoeg aanwezig is om vergelijkingen met soortgelijke popmeisjes te maken, is het rockgehalte hoog genoeg om te kunnen zeggen dat Natubella een geheel eigen sound heeft.

Op instrumentaal gebied is Little Devil een vrij uniek album, vocaal gezien valt het echter nogal tegen. Natubella heeft geen krachtige stem en weet daarom geen indrukwekkende zangprestatie neer te zetten. Het gebrek aan eigenheid is ook een pijnlijk punt. Robyn heeft een unieke, direct herkenbare stem. Hetzelfde geldt voor Lykke Li, Oh Land en alle andere popsterren die zowel de charts als het hart van muziekliefhebbers met smaak willen veroveren. Natubella klinkt als het kleine zusje van Gwen Stefani en brengt in sommige nummers zelfs een bezoekje aan Shania Twain. In `Harmless Guy?’ is de zang in het eerste couplet weer goed te vergelijken met dat van Lady Gaga. Over het geheel genomen is het allemaal niet uniek en erg ongecontroleerd.

Wie weinig waarde hecht aan uitmuntende vocalen kan in Little Devil echter genoeg goeds vinden. Er staan geen echte minpunten op de plaat, maar tegelijkertijd zijn er genoeg mogelijke singles te tellen. Er komen een aantal stoere gitaarsolo’s voorbij en de meeste refreinen zijn enorm catchy. Natubella heeft nog een lange weg te gaan, wil ze a la Maxima ons land veroveren. Maar vooral voor de fans van No Doubt is dit een album die de moeite zeker waard is.
Recensent:Randy Timmers Artiest:Natubella Label:It\'s All Happening
Freestroke – When Push Comes To Shove

Freestroke - When Push Comes to ShoveDe Weerter band Freestroke werd opgericht in 2007. Sindsdien heeft de band...

[James Worthy] – [James Worthy]

James Worthy - James Worthy James Worthy is verslaggever voor onder andere, Top Notch, Nieuwe Revu,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT