RECENSIE: My Brightest Diamond - All Things Will Unwind

Cover My Brightest Diamond - All Things Will Unwind
2011-12-15 All Things Will Unwind is het derde album van multi talent Shara Worden. Al sinds haar debuut in 2006 is het duidelijk dat we met Worden een oorspronkelijk talent te pakken hebben. Een talent ook met een stem uit duizenden. Niet voor niets werd ze twee jaar geleden gevraagd voor de prestigieuze Dark Was The Night compilatie in de beroemde Red Hot serie. Op deze compilatie had ze gezelschap van o.a. Arcade Fire, The National, Antony, Feist en Grizzly Bear. Niet bepaald de minste namen. Met haar versie van de standard ‘Feeling Good’ van Anthony Newley behoorde ze gemakkelijk tot de hoogtepunten van de compilatie.

En nu is er dan album nummer drie. Al bij opener ‘We Added It Up’ is het duidelijk dat Worden ook op deze cruciale derde niet voor de gemakkelijkste weg heeft gekozen. De song begint nog vrij traditioneel, met zang en een akoestische gitaar. Maar beetje bij beetje ontvouwt de compositie zich, en wordt deze tot leven gebracht met een keur aan instrumenten. En dat gaat dan van clarinet tot harp, van viool tot mellotron en nog een keur aan koperen instrumenten. Om uiteindelijk in koor te eindigen met de prachtige hoopvolle conclusie: “Love Binds The World”. Eigenlijk heeft ze je als luisteraar dan al helemaal in haar zak.

Daarna vuurt Worden nog tien songs op je af, die allen magistraal zijn gearrangeerd door het ensemble yMusic uit New York. Iedere song is zo smaakvol en rijk ingevuld, dat je vooral bij beluistering op je koptelefoon het idee krijgt dat je soms naar klassieke stukken zit te luisteren. Dat maakt het album wellicht wat minder toegankelijk. Maar sjonge, wat word je hier als luisteraar verwend. Het album sluit af met het zeer persoonlijke ‘ I Have Never Loved Someone The Way I Love You’. Een prachtige ingetogen song die zich direct als een klassieker laat beluisteren, en waarin ze de liefde voor haar pasgeboren zoontje bezingt. Hoeveel mooier kan muziek worden?

In dit toch al sterke muziekjaar presteertMy Brightest Diamond het om zich te verzekeren van een prominente plek in vele jaarlijstjes. Dat zegt genoeg over de kwaliteit van dit album.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:My Brightest Diamond Label:Konkurrent
Cover Di-rect - Time Will Heal Our Senses

Di-rect - Time Will Heal Our SensesHet mocht even duren (10 jaar, 7 albums (waarvan 1 live-plaat)), maar...

Krux - 3, who

Krux - III - He Who Sleeps Amongst the Stars Het derde en laatste deel van de trilogie is er eindelijk. Krux breit met...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT