RECENSIE: Bed Rugs - 8th Cloud

Cover Bed Rugs - 8th Cloud
2012-03-05 8th Cloud is het debuutalbum van het Belgische Bed Rugs. De band bestond eerst onder de naam The Porn Bloopers en wist in België al de nodige aandacht op zich te vestigen. Misschien volgt Nederland nu?

De muziek van Bed Bugs doet je in eerste instantie denken aan een sixties band, dat komt door de songstructuur en de samenzang. Maar die sound is wel flink opgeruwd met heftiger gitaarwerk dan we uit die tijd kennen. Tracks als 'Modern Freaks' zijn bijvoorbeeld intens en rocken er goed op los. Daarnaast zijn er dromerige en soms ronduit psychedelische songs te horen. De single 'What Does It Mean?' is een goede mengeling van beide vormen en zou best een indiehit kunnen worden. 'Mark's Ghost' gaat van psychedelisch naar woest en weer terug.

De rustigere songs klinken prettig ongedwongen en meestal poppy. 'Evening Crusade' is een sfeervol lied dat je bijna Americana zou kunnen noemen en 'Dream On' is ook zal zo'n gemoedelijk kabbelend lied. Maar af en toe wordt je uit je comfort zone geknald, de titeltrack is bijvoorbeeld een woest instrumentaal stuk met vervormde geluiden en onrustig getrommel. Je krijgt dus bepaald niet de kans om in slaap te sukkelen. Ook het galmende 'Subtopia' knalt er ook uit door zijn geslaagde vermenging van ruige rock en een sixties sound. Het album ebt rustig weg aan het einde, met het trippy 'Shoe' als sluitstuk.

Misschien heeft hun platenmaatschappij Munich gelijk als ze zeggen dat deze band het perfecte evenwicht vindt tussen goudeerlijke popsongs en met subtiele psychedelica afgekruid gitaargeweld. Maar het gaat misschien wat ver om te zeggen dat daarmee de krater tussen de Beatles en de grunge gedicht is. Hoe dan ook, een interessant debuutalbum waarop al een eigen stijl te herkennen is.
Recensent:Dave van der Sterren Artiest:Bed Rugs Label:Munich Records
Cover Future Of The Left - Polymers are Forever

Future Of The Left - Polymers are Forever Future Of The Left is sinds 2005 actief en gevormd door voormalig...

Cover Penelope Houston - On Market Street

Penelope Houston - On Market Street Blondie! Althans,dat is het eerste dat je denkt bij het zien van de hoes van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT