RECENSIE: Nations Afire - The Ghosts We Will Become

Cover Nations Afire - The Ghosts We Will Become
2012-08-22 De naam Nations Afire zal een aantal mensen niet bekend in de oren klinken, maar de bandleden waarschijnlijk meer. Het punkrockkwartet bestaat uit Chris Chasse, voormalig gitarist bij Rise Against, zanger/gitarist Nik Hill en bassist Brett Rasmussen van Ignite. De drummer is Todd Henning en die heeft op drie albums van Death By Stereo gespeeld. We hebben er een aardige tijd op moeten wachten, maar nu is dan eindelijk hun debuutalbum The Ghosts We Will Become uit.

Het geluid van de band is het beste te omschrijven als een mix van Bad Religion, Foo Fighters en Thrice, waarbij ze rock, hardcore en punk goed weten te combineren. Het album staat vol van de energie en emotie, zonder dat één van de eigen bands de overhand neemt. Ze zijn er in geslaagd om een eigen sound neer te zetten. Met het eerste nummer ‘I Am An Army’ komen ze ook met een leger aan geluid je woonkamer binnen wandelen. Ze wisselen de rauwe, hardere stukken af met gevoeligere zang en houden zo je aandacht vast. Dit niveau wordt voor de rest van het album consistent vol gehouden, van de titeltrack tot aan afsluiter ‘Wolves’.

Hoogtepuntjes zijn ‘Occams Razor’ en de akoestische track ‘Even The Blackest Heart Still Beats’. Laatstgenoemde weet alle emotie van de plaat op te vangen, maar houdt ook de rest vers, zodat het niet allemaal hetzelfde klinkt. Die neiging hebben de nummers namelijk wel. Het zijn alle twaalf even sterke punksongs die op hun eigen manier hun mannetje staan. Zwaar technisch is het echter allemaal niet en de gitaren klinken wat vlak in de productie. Live zal het daarentegen gegarandeerd knallen, daar mag geen twijfel over bestaan. Hier is een sterke band te horen die goed op elkaar is ingespeeld. Dat mag ook wel met al die ervaring in de groep.

The Ghosts We Will Become is een aanrader voor fans van de eerdergenoemde bands, zonder dat het exact klinkt als één van die bands. Nations Afire hangt daar mooi precies tussen in en is een geslaagde mix van allen te noemen. Zelf willen ze meer zijn dan een side-project en met dit debuut hebben ze een goed begin te pakken.
Recensent:Roy Verhaegh Artiest:Nations Afire Label:Aces High Promotion
Cover Trip Trigger - Autononymous

Trip Trigger - AutononymousAnders zijn. Dat is het doel van de Zuid-Hollandse band Trip Trigger . De...

Cover Emanuel and the Fear - The Janus Mirror

Emanuel and the Fear - The Janus Mirror Een van de grootste verrassingen deze maand is voor mij de tot op heden voor...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT