RECENSIE: Outkast - Idlewild

Outkast - Idlewild
2006-11-03 Het uitbrengen van een soundtrack heeft verschillende artiesten in het verleden zeker geen windeieren gelegd. Het is tijd geworden voor Outkast om ook eens een soundtrack te maken. Het verschil met een succesvolle soundtrack zoals bijvoorbeeld Pulp Fiction is dat de leden van Outkast zelf ook de hoofdrollen spelen in deze filmmusical.

Drie jaar na het uitkomen van het geniale Speakerboxxx/The Love Below is het duo André 3000 en Big Boi terug. Waar het vorige album nog afzonderlijk van elkaar werd gemaakt zoeken de twee toch weer toenadering tot elkaar. Outkast weet op Idlewild wederom de grenzen van hip hop op te zoeken en laat invloeden uit andere muzikale stijlen toe. Dit maakt Idlewild tot een heel aardig album met voldoende variatie waardoor de verveling niet snel zal toe slaan.

André 3000 is op dit album verantwoordelijk voor de meer muzikale uitdagingen die aangegaan worden. Big Boi doet waar hij goed in is en dat is rappen. En wel te verstaan op een zeer aangename manier. Een minpunt van deze soundtrack zijn de zogenaamde interludes die erop staan. Deze dialogen uit de film voegen niets toe op het album.

De vraag die nog rest is of Outkast nog betere muziek zou maken wanneer het duo nog meer zou samen werken zoals dat bij de meeste duo’s het geval is. Maar ach, Lennon en McCartney schreven hun beste nummers, sterker nog, bijna alle nummers solo dus waarom Outkast ook niet.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Outkast Label:Sony Music
Basserk - Some Tunes

Various - Some Tunes: Electro/Punk/PistolpopSome Tunes is een verzamelaar vol aanstekelijke electrozooi van het jonge...

Restless Youth - Light Up Ahead

Restless Youth - Light Up Ahead De vier mannen van het Nederlandse Restless Youth zijn begonnen met het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT