RECENSIE: Plain White T's - American Nights

White T
2015-05-18 Met hun alom bekende hit uit 2005 ‘Hey There Delilah’ heeft de The Plain White T’snu hun zevende studioalbum uitgebracht namelijk: American Nights. Na meer dan vier jaar studiostilte is dit de opvolger van Wonders Of The Younger uit 2010. Het vijftal, dat in 1997 is begonnen als trio, hebben een goed gevuld album gemaakt met onderwerpen waar ze graag en goed over kunnen schrijven. Liefde en liefdesverdriet.

De Amerikanen uit Illionois beginnen de plaat met titelnummer ‘American Nights’ wat begint met een bekende sound die bestaat uit een akoestische gitaar, waarna ze overgaan naar een dansbare beat. Op het album zelf staan nog meer nummers waar een avond goed op gedanst kan worden. Tracks als ‘Pause’ en ‘Dance Off Time’ zijn vrolijke meezingers.

Daartegenover worden ook serieuze onderwerpen besproken en dan voornamelijk liefde en het leven. Je hoort dat de mannen hun persoonlijke ervaringen delen met het publiek. ”Why don’t you just stay” van ‘Stay’; een nummer waarin je kunt horen wat de boodschap in hun muziek is. Hetzelfde geldt voor ‘Love Again’ waarin een het dagelijkse leven van een meisje wordt beschreven.

De opbouw van het album is erg herkenbaar. Als je een beetje bekend bent met het concept van Plain White T’s, dan is er een duidelijke structuur terug te vinden. Een akoestische gitaar is op het hele album erg aanwezig. Je hoort het in elk nummer waarin hij soms wordt versterkt door een elektrische gitaar die het geheel wat harder maakt. Ook de drum is erg gestructureerd. Het zijn duidelijke, makkelijke beats die in elk nummer passen.

Al met al is American Nights een fijn alledaags album dat met plezier wordt beluisterd. De ervaring van de band zorgt dat ze hun eigen stijl hebben gevonden, die goed klinkt en waar ze zich comfortabel bij voelen. De mix van dansbare nummers en gevoelige ballads is goed uitgebalanceerd. Het album vloeit goed door en je luistert het daardoor in één keer weg.
Recensent:Ilse Croese Artiest:Plain White T's Label:Megaforce
Cover Sufjan Stevens - Carrie & Lowell

Sufjan Stevens - Carrie & Lowell Sufjan Stevens is een singer-songwriter en multi-instrumentalist die...

Cover Kovacs - Shades Of Black

Kovacs - Shades Of Black Een tijd terug kon Nederland in De Wereld Draait Door kennis maken met de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT