RECENSIE: Chris Robinson Brotherhood - If You Lived Here, You Would Be Home By Now

Robinson
2016-12-06 Dat de Gallagher broertjes een op zijn minst turbulente relatie hebben moge bekend zijn, vooral omdat ze breed uitgemeten in de publiciteit regelmatig over elkaar heen buitelen. Maar ook de Robinson broers van The Black Crowes kunnen er wat van. De moeilijke, vooral niet broederlijke band tussen Chris en Richard Robinson zorgde regelmatig voor het stilvallen van de band en sinds vorig jaar misschien wel eens voor een definitieve breuk. Inmiddels bewandelen ze allebei een eigen pad en heeft Chris al een tijdje met succes zijn eigen band, Chris Robinson Brotherhood..

Eerder dit jaar verscheen de derde langspeler Any Way You Love, We Know How You Feel en uit die sessies ontstond ook deze EP If You Lived Here, You Would Be Home By Now. Bij die sessies werd vrij te werk gegaan en liet Robinson de inmiddels gewijzigde bezetting zijn gang gaan. Nu leent deze toch al lekker losse muziek zich daar uitstekend voor en het resultaat van de vijf nummers is dan ook weer van een hoog niveau. We horen in een half uur het hele Robinson spectrum voorbij komen, van rockende en swingende nummers als ‘New Cannonball Rag’ tot een klein gehouden en ontroerend liedje als ‘Sweet Sweet Lullaby’.

‘Roan County Banjo’ is een typisch uitgerekt Americana nummer, met slide guitar en warme orgeltonen, maar zonder banjo. Wel vloeit het geheel over in een zeer fijne jam, zoals we dat zo goed van ze kennen. In het instrumentale ‘From The North Garden’ hoor je Oosterse invloeden terug die de muziek naar nog hogere sferen tillen. Daar is de overtuigd hippie Robinson de man bij uitstek voor natuurlijk, om van zijn muziek een kosmische beleving te maken.

Chris Robinson Brotherhood bewijst weer eens dat het uitstekend de leegte weet te vullen die het uiteenvallen van The Black Crowes achter laat. Ze gaan eigenlijk gewoon op dezelfde voet verder zoals ze dat al jaren doen, maar weten toch altijd met zoveel kwaliteit en vakmanschap te komen, dat het genoeg prikkelend is en simpelweg niet te weerstaan.
Recensent:Ronald Kats Artiest:Chris Robinson Brotherhood Label:Megaforce
Cover Kapitan Korsakov - Physical Violence Is The Least Of My Priorities

Kapitan Korsakov - Physical Violence Is The Least Of My PrioritiesJe ziet het meer in België: bekende muzikanten die meer dan één band nodig...

Cover Touché Amoré - Stage Four

Touché Amoré - Stage Four Touché Amoré is bezig aan een intensief en goed jaar. Hebben de heren met...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT