RECENSIE: Hollis Brown - 3 Shots

Hollis Brown
2015-11-17 De band Hollis Brown bestaat al sinds 2009 en weet met haar degelijke mix van rock ’n roll, country en blues steeds meer zieltjes te winnen. Het vierde album 3 Shots is wederom een aangename plaat: de rock ’n roll schittert op de voorgrond en je hoort de muzikale vooruitgang ten opzichte van haar voorganger.

Vorig jaar zijn de drummer en keyboardspeler van Hollis Brown vervangen. De nieuwe muzikanten blijken een goede aanvulling op Hollis Brown. De groep weet op de plaat alle mogelijke invalshoeken naar de Americana aan te stippen. Tegelijkertijd blijft het gezelschap een heerlijk eigen, rauw garagerockgeluid hebben dat ervoor zorgt dat het album als één geheel blijft aanvoelen.

‘3 Shots’ is een catchy countryrocknummer dat je gelijk mee kan zingen. Het meerstemmig gezongen nummer doet nog het meest aan de muziek van Wilco denken. Voor ‘Rain Dance’ kreeg de groep de beschikking over een onbewerkt ritme van Bo Diddley. De spanning bouwt fantastisch op tijdens het traditionele bluesritme. Zanger Mike Montali doet hier qua zang het meest aan Robert Plant denken. Een vergelijking die ook heel sterk opkomt tijdens het langzaam opbouwende ‘John Wayne’. Het nummer begint als een rustige ballade die je voert naar het Wilde Westen. Halverwege het nummer ontploft het geheel in een psychedelische climax in de stijl van Led Zeppelin.

Met 3 Shotsmaakt Hollis Brown een degelijke Americanaplaat. De nummers zijn sterk en dankzij de afwisseling in liedjes ben je snel geneigd om de plaat nog een keertje te draaien. Het is vooral knap hoe de groep het presteert om enkel nummers te schrijven die zich gewoon in je hoofd nestelen. Het kan niet anders of ook dit vierde album is een verdere stap omhoog in de langzaam klimmende carrière van Hollis Brown.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Hollis Brown Label:Sonic Rendezvous
Cover Amadou Balaké - In Conclusion

Amadou Balaké - In ConclusionOp 70-jarige leeftijd overleed vorig jaar Amadou Balaké . Met zijn dood...

Cover American Aquarium - Wolves

American Aquarium - Wolves American Aquarium is al enkele jaren actief in de Americana scène. In die...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT