RECENSIE: Buddy Miller - Cayamo Sessions At Sea

Miller
2016-03-18 In Amerika worden regelmatig themacruises georganiseerd. Naast een zonnige trip langs de Caribische eilanden, worden bezoekers ’s avonds vermaakt met artiesten uit één genre. Buddy Miller checkte verscheidene malen in voor de country cruise. Tussen eilanden met aanlokkelijke namen als St. Croix en Tortola vond Miller tijd om met de meereizende artiesten enkele nummers op te nemen. Het resultaat hiervan valt te horen op Cayamo Sessions At Sea. Naast gevestigde namen als Kris Kristofferson en Lucinda Williams, horen we ook samenwerkingen met stijgende sterren zoals Nikki Lane en The Lone Bellow. Buddy Miller is zelf een bekende naam in de countrywereld en werkte reeds samen met bijna iedereen die er toe doet. Op Cayamo Sessions At Sea is zijn vocale bijdrage beperkt. De gastartiesten krijgen alle ruimte om een nummer volledig eigen te maken.
Wie luistert naar Cayamo Sessions At Sea zal de plaat absoluut niet met de Caribische eilanden associëren. Over de gehele plaat klinkt de country langzaam, nostalgisch en in haar meest traditionele vorm. In de puurheid van het genre is de plaat absoluut een geslaagd project. Daarbij zijn hoogtepunten te over. ‘Just Someone I Used To Know’ heeft een heerlijk honkytonk ritme. Nikki Lane schittert met een mooie snik in de stem en, aangevuld met een viool, kan je niet anders dan haar hartzeer voelen. Rolling Stones’ nummer ‘Wild Horses’ is op Cayamo Sessions At Sea van alle productionele aanvullingen ontdaan. Zangeres Shawn Colvin maakt het nummer hierdoor heel indringend en duister. De steelgitaar vult prachtig aan.
Cayamo Sessions At Sea voldoet aan alle ingrediënten voor een steengoede countryplaat. Dat is het ook geworden. De steelgitaar duikt regelmatig op, maar ook de viool en de kenmerkende snik bij de gastvocalisten maken de plaat sterk. Enkele momenten van opleving worden veroorzaakt door een honkytonk pianoritme. De keuze voor songmateriaal is een goede mix van bekende nummers en wat onbekender werk. Als soundtrack voor de Caraïben zou je een meer vrolijke en optimistische plaat verwachten, maar Cayamo Sessions At Sea is een melancholische en meeslepende plaat geworden. Voor de echte countryliefhebber is het daarmee een prachtig resultaat.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Buddy Miller Label:New West Records
Cover All Them Witches - Dying Surfer Meets His Maker

All Them Witches - Dying Surfer Meets His MakerOp zijn simpelst uitgedrukt klinkt Dying Surfer Meets His Maker van het uit...

Cover Bring On The Bloodshed - Amongst The Ruins

Bring On The Bloodshed - Amongst The Ruins Bring On The Bloodshed is een Amsterdamse band, die in 2008 tot stand is...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT