RECENSIE: The 69 Eyes - Angels

The 69 Eyes - Angels
2007-04-28 Gothic rock/metal, horror punk... hoe je het ook wil noemen, het is The 69 Eyes en het komt uit Finland. Het vijftal bestaat alweer zeventien jaar en is in Nederland nog erg onbekend. De vraag is, of daar verandering in komt met hun nieuwe cd Angels. De band doet in elk geval erg zijn best, de artwork is erg mooi en de muziek is (bijna over de top hip) geproduceerd.

Angels is het negende album van The 69 Eyes en is de opvolger van Devils. Als je het mij vraagt heeft het weinig met een vervolg te maken, de enige overeenkomst is de live nummers die op de DVD staan. Deze nummers komen namelijk van het voorgaande album. (Deze DVD zit overigens alleen bij de luxe versie de ze in eigen land hebben uitgebracht.)

Zanger Jyrki 69 (Jyrki Pekka Emil Linnankivi) is ook op dit album weer duidelijk beïnvloed door zanger Peter Steel (Type O Negative), met zijn lage dramatische stem is hij het beste element in The 69 Eyes. Wellicht dat Jurki hier meer aandacht aan heeft besteedt dan aan de teksten zelf, deze zijn namelijk erg makkelijk en herhalen vaak puur de tracktitel. Dit op zijn Misfits, tevens een grote inspiratiebron van de band. I’m a rocker yeah. Baby I’m a rocker. That’s right. I’m a rocker yeah. A goddamn rock yeah. That’s fine. Klinkt het refrein in het nummer ‘Rocker’.

Wanneer je drie jaar bezig bent met een album, verwachten de fans veel en kunnen we Angels terecht een tegenvaller noemen.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:The 69 Eyes Label:Virgin Music
David Gray - Shine (best of)

David Gray - Shine, the best of the early yearsIn 2000 betekende zijn vierde album White Ladder terecht de grote doorbraak...

Joss Stone - Introducing

Joss Stone - Introducing Joss Stone Ze oogde als een 'one hit wonder' . Joss Stone pakte alle awards die er...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT