RECENSIE: PEER - Laughing About It Is Far More Exciting

PEER
2019-03-13 Energieke indierock met een vleugje britpop, gewoon uit Middelburg. Het viertal van PEER bestaat sinds 2014 en heeft al een waslijst met noemenswaardige hoogtepunten op hun naam staan. Hun debuutalbum heet Laughing About It Is Far More Exciting en kan worden bijgeschreven aan het lijstje hoogtepunten.

De band stond al op het Zeeuwse festival Concert At Sea, speelde tijdens hun toer in de Cavern Club in Liverpool en ze hebben zelfs al opgetreden in India. Voor de release van hun debuut EP Mad For It! is al samengewerkt met Peter Slager van BLØF. Hierdoor kreeg PEER landelijke bekendheid en stonden ze onder anderen in DWDD. De single ‘I Don’t Wanna’ is zelfs gebruikt voor een Mercedes AMG campagne met Lewis Hamilton.

Het debuut album Laughing About It Is Far More Exciting in opgenomen in Mechelen samen met Huub Reijnders en Peter Slager. De titel van de plaat komt uit het nummer ‘Intoxicated’ waarbij iemand dronken is en gekke dingen doet waar mensen om moeten lachen. Ook weerspiegelt het de moeilijkheden van liefde en relaties en hoe je daar soms maar beter gewoon om moet kunnen lachen. Het album klinkt internationaal, het zijn nummers vol energie en het klinkt jong. De stijl van Arctic Monkeys en The Kooks zijn duidelijk terug te horen en dat de band Nederlands is, is amper te merken.

De plaat kent vele goede nummers maar ‘Carousel’ springt hier boven uit. Een erg sterk en professioneel nummer waarbij ze door de combinatie van catchy teksten en meeslepende muziek thuishoren tussen de grote namen. ‘Unicorn’ is een popnummer met een tintje Nirvana op de achtergrond wat af en toe even naar de voorgrond treedt. Deze combinatie is interessant en gedurfd maar ze doen dit erg goed. PEER weet wat ze willen en ze doen dit uitstekend. De band durft risico’s te nemen en dit pakt goed voor ze uit.

Op de afsluiter van het album, het nummer ‘Siren’, laten ze zich inspireren door het boek Sirenen van Jan Cremer. Hierin blikt de schrijver terug op de knipperlichtrelatie met zijn eerste grote liefde. Dit rustige nummer zorgt voor een kalm einde op een drukke, volle en ijzersterke eerste plaat.
Recensent:Linda Kremer Artiest:PEER Label:Dox Records
Cover Wheel - Moving Backwards

Wheel - Moving Backwards Wheel is het geesteskind van gitarist, zanger en Engelsman James Lascelles....

Cover The Twilight Sad - It Won't Be Like This All The Time

The Twilight Sad - It Won't Be Like This All The Time The Twilight Sad is typisch zo’n band waar je als gemiddelde...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT