RECENSIE: Lala Lala - I Want The Door To Open

Lala Lala
2021-10-25 Op een binnenplaats staat een robotvrouw op een waterlelie, blijft een ijsblok bevroren en hangt een levensgrote schaar aan de muur. Rara, waar zijn we? In Lala Lala-land natuurlijk. Een land waar alles kan en mag. Dit brengt een derde album vol variatie, waarmee de indieformatie van Lillie West een heel ander geluid neerzet.

Het dichtst bij de indierock die we kennen van Lala Lala komen ‘Prove It’ en ‘Castle Life’. Zang, gitaar en drum krijgen een centrale plek, waardoor het klinkt als het vertrouwde indiebandje. ‘Castle Life’ is dan ook het eerste nummer op de CD dat beweging brengt, al zijn het slechts hoofdknikjes.

Met I Want The Door To Open wil West echter uit het hokje indierock komen, dus wat heeft het verder te bieden? Zangloops, zachte saxofoongeluiden en meer synthesizers dan goed is voor een nummer horen we op opener ‘Lava’, technoachtige bliepjes in ‘Color Of The Pool’, meerstemmige zang op ‘Photo Photo’ en zelfs een piano op ‘Plates’.

Bij deze andere sound heeft ze hulp gehad van verschillende bevriende muzikanten. De meest opvallende van het stel is Ben Gibbard, zanger van Death Cab For Cutie. Op ‘Plates’ zorgt zijn stem voor warmte. Ook haar oma levert een bijdrage. Je hoort haar pratend op ‘Utopia Planet’.

Lala Lala’s hese stem bevalt nog het meest. Bij vlagen klinkt ze als Lorde. Stoer en nonchalant. Duidelijk ook, waardoor de tekst opvalt en het donkere, voortslepende karakter van het album wordt onderstreept. “Today I’m twenty-five/I bought myself a knife/to cut it all away”, zo zingt ze in ‘Bliss Now!’ Jammer dat haar zang in ‘Utopia Planet’ sterk vervormd wordt.

Muzikaal gezien gebeurt er op I Want The Door To Open in 11 nummers en 32 minuten veel. Het zijn allemaal nummers die je best een keer kunt luisteren, maar niet per se nog een keer hoeft te horen. Ook al was het even goed vertoeven in Lala Lala-land, de deur hoeft eigenlijk niet per se open.
Recensent:Lizan van der Holst Artiest:Lala Lala Label:Hardly Art
Cover Amyl and The Sniffers - Comfort To Me

Amyl and The Sniffers - Comfort To MeAmy Taylor is boos. Kwaad zelfs. Kwaad vanwege kapitalisme en seksisme...

Cover Spencer Cullum`s Coin Collection - Spencer Cullum`s Coin Collection

Spencer Cullum`s Coin Collection - Spencer Cullum`s Coin Collection De van oorsprong uit Londen afkomstige Spencer Cullum is een pedalsteel...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT