RECENSIE: Genghis Tron - Board up the House

Genghis Tron – Board Up The House
2008-02-18 Cybergrind (een mix van: metal, grindcore, electro, IDM, power noise, doom, progressief, experimenteel, industrial en ambient) is wat de drie jongens van Genghis Tron ons serveren. De groep komt uit Amerika en zit bij het gerespecteerde Relapse Records - een onafhankelijke platenmaatschappij met enkel bands uit dergelijke extreme genres.

Opvallend is dat het trio een bassist en drummer mist, instrumenten die overigens evengoed zijn te horen in hun muziek, dit te danken aan bijvoorbeeld een drumcomputer. Dit omdat enkel een computer de extreme snelheid en variatie kan halen die de band wilt brengen. Hiermee zijn onlangs elf nummer vol mee gespeeld en uitgebracht onder de titel Board Up The House.

Het album staat vol met muziek wat doet denken aan groepen als The Blood Brothers, The Dillinger Escape Plan en The Locust. Voor fans van hun debuutalbum zal het tweede schijfje echter iets tegenvallen. De drie hebben zich een stuk meer weten te ontwikkelen en het geheel klinkt hierdoor iets meer doordacht, minder uniek, lomper en minder chaotisch. Dit vooral te danken aan de stukken clean zang die we voorbij horen komen of nummers die erg uit de toon vallen – ‘Recursion’ bijvoorbeeld.

Genghis Tron maakt muziek in een genre wat erg weinig mensen zal aantrekken. Het is goed dat er bands zijn die afwijken, maar de vraag is hoe aantrekkelijk het is en of grote tours financieel haalbaar zullen zijn. Momenteel hebben de drie het in elk geval naar hun zin en zijn er ook in Nederland een groep mensen die met smacht zaten te wachten op deze tweede uitgave.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Genghis Tron Label:Relapse
The Nephew Brothers – Independent Gospel Sounds

The Nephew Brothers - Independent Gospel SoundsHet klinkt natuurlijk zo Amerikaans als maar zijn kan: The Nephew Brothers...

Kingdom Of Sorrow - Kingdom Of Sorrow

Kingdom of Sorrow - Kingdom of Sorry In de nieuwe band Kingdom Of Sorrow vinden doom metal en hardcore punk een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT