RECENSIE: The Concept - The Voyage

concept-voyage
2003-12-09 Con’cept: o –en opzet, plan: ontwerp, ruwe schets, inz met woorden als begroting, reglementen of statuten. Dit is wat mijn woordenboek verstaat onder de term ‘concept’. Het plan van deze band uit Maarheeze omvat in ieder geval een mooi vormgegeven cd. ‘The Voyage’ zoals de cd gedoopt is, is in eigen beheer uitgebracht en telt zeven nummers.
Opvallend is dat de band zelf aangeeft pop, funk en groovy te spelen, hoewel er afgezien van de ska-achtige gitaren weinig funk te bekennen is. En dat ligt niet aan de productie, die werkelijk kristalhelder is. De band speelt een makkelijk in het gehoor liggende vorm van popmuziek (met de nodige synthesizers) die niet bijzonder origineel is, maar waar wel altijd een markt voor zal zijn. Daarin is The Concept niet de beste, maar zeker ook niet de slechtste. Muzikaal is de band goed onderlegd, maar de stem van zanger Joep van Gool is helaas niet altijd van hetzelfde niveau. Typerend is dat het Intro, dat lijkt op een productie van soundtrackcomponist Alberto Iglesias, het beste nummer van deze cd is.
Recensent:Jasper van Vugt Artiest:The Concept Label:Eigen Beheer

Miss Antarctica - Home Is Where The Heart Can Never HealDe uit Amsterdam afkomstige band Miss Antarctica toerde in september en...

Hoes Ashtray Sounds

Qrio - Ashtray Sounds Voor de prijs van coolste songtitel van het jaar dingt Qrio bij deze mee. Met...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT