RECENSIE: King's X - XV

King’s X – XV
2008-05-14 Progressieve metal, grunge, funk en soul muziek gecombineerd met zang dan knipoogt naar gospel, blues en Britse popgroepen. Dat is wat King’s X ons reeds achtentwintig jaar brengt, dit met onlangs XV. Welke, zoals de titel reeds verklapt, alweer het vijftiende album is.

Na een kleine pauze is één van oudste rocklegendes weer terug in het publiek. Echt weg zijn ze echter nooit geweest, zo kennen we leden uit bijvoorbeeld; Supershine, The Mob, Living Colour, Platypus, The Jelly Jam, Jerry Gaskill, Xenuphobe, Munetaka Higuchi, Poundhound en Ty Tabor. Ook opvallend aan het drietal is dat ze allemaal een gedeelte van de zang op zich nemen, iets wat niet vaak voorkomt.

Om het oude geluid (denk aan Queensryche) te houden is Michael Wagener (Metallica, Megadeth, Testament) gevraagd om achter de knoppen te staan, iets wat XV duidelijk goed heeft gedaan. Het heeft geresulteerd in de veertien meest frisse en dynamische nummers die de Amerikaanse band ooit gemaakt heeft.

Het vijftiende album geeft het groovy oude materiaal, de harde rand van het jaren '90 materiaal en de harmonische vocalen van de hedendaagse King’s X. Het schijfje is een perfecte mix voor de oude fans, maar tevens een goed voorstelplaatje voor de jeugd. De band mag dan oud zijn, rocken kunnen ze nog steeds.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:King's X Label:SPV
The Grand Opening - Beyond the brightness

The Grand Opening - Beyond the Brightness The Grand Opening is vooral het project van de Zweedse muzikant John Roger...

Demains – Building An Empire

Demians - Building an Empire ‘One of the most assured and accomplished debut albums I’ve ever heard, the...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT