RECENSIE: Lagwagon - I Think my older Brother used to listen to Lagwagon

Lagwagon – I Think My Older Brother Used To Listen To Lagwagon
2008-09-12 Na twintig jaar actief te zijn, doet Lagwagon het momenteel iets rustiger aan. Het laatste schijfje van de Amerikaanse band komt alweer uit 2005 en een nieuw portie melodische punk bleef tot heden uit. Gelukkig is er momenteel goed nieuws, de band heeft namelijk een nieuwe plaat uit. Slecht nieuws is echter dat het een EP is, enkel twintig minuten en met zeven nummers.

Door fans werden de twee voorgangers niet erg positief ontvagen, de nieuwe uitgave werd dan ook met spanning verwacht. Helaas blijkt I think my older brother used to listen to Lagwagon niet veel origineels te bevatten. Het is zeker belangrijk om trouw te blijven aan de muziek, maar tientallen platen van hetzelfde wordt wel vervelend. Het vijftal blijft bij het geluid waar ze ooit voor gekozen hebben, dit met Joey Cape op de voorgrond. De zanger is tevens actief met de experimentele punkband Bad Astronaut, de punk-coverband Me First and the Gimme Gimmes, The Playing Faforites en het duo Afterburner. Gaat daar momenteel wellicht alle inspiratie aan op?

De nummers klinken erg simpel en veel durft de groep uit Californië helaas niet. Emotioneel en maatschappijkritisch kunnen we de heren niet meer noemen. Ook live in de Melkweg bewees Lagwagon muzikaal gezien steeds minder variatie te kunnen bieden; het lijkt allemaal een beetje op elkaar en het energie blijft op één level, totaal geen verschil van intensiteit.

Helaas blijkt dat de uitgave geen grote hits noch uitschieters bevat. Naast de grappige titel stelt het eigenlijk weinig voor. Lagwagon is uitgegroeid naar een band die het moet hebben van hun oude klassiekers. Tijdens de optredens zullen die het meest geliefd zijn en die nieuwe nummers? Die nemen we dan maar gewoon voor lief.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Lagwagon Label:Fat Wreck Chords
The Hacienda Brothers – Arizona Motel

The Hacienda Brothers - Arizona MotelChris Gaffney is niet meer. Het maatje en mentor van gitarist Dave Gonzalez...

The Real McKenzies – Off The Leash

The Real McKenzies - Off the Leash De Capitool reisgids van Schotland als luister-cd ondersteund met...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT