RECENSIE: Baddies - Do the Job

Baddies – Do The Job
2009-10-07 Baddies is een band die bestaat uit de eeneiige tweeling Michael en Jim Webster, Simon Bellamy en Danny Rowton. In thuisland Engeland hebben de vier heren al een behoorlijke livereputatie opgebouwd en daar werd dan ook reikhalzend naar Do The Job uitgekeken. De band heeft er voor gekozen om dit debuutalbum op hun eigen label uit te brengen, naar verluidt na het afwijzen van verschillende major labels.

Op Do The Job horen we een band die vanaf de eerste seconde uit de startblokken schiet en het tempo gedurende het hele album hoog houdt. De alternatieve rock met een flinke dosis punk wordt bovendien gebracht met een gedrevenheid alsof het leven van de vier heren er vanaf hangt. De liedjes worden verder nog eens opgeleukt door heerlijke koortjes.

Eén van de liedjes op Do The Job is de al in oktober 2008 verschenen debuutsingle ‘Battleship’. Het is een hoekig en behoorlijk fel nummer en dit geldt ook voor tracks als ‘Tiffany…I’m Sorry’, ‘Colin’ en ‘Holler For My Holiday’. De nieuwe single ‘Open One Eye’ heeft een meerstemmige opening met een meezinggehalte á la Kaiser Chiefs. ‘At The Party’ is wat aan de funky kant en ook dit werkt erg goed.

De beste nummers van Do The Job staan aan het eind van het album. Dit komt vooral door de mooie meerstemmige zang in ‘To The Lions’, ‘Who Are You?’ en afsluiter ‘Paint The City’. De koortjes aan het begin van de plaat zijn vaak wat meer geschreeuwd, maar de vier heren kunnen dus ook echt zingen. Deze nummers hebben bovendien ook iets meer melodie.

Baddies levert met Do The Job een sterk debuutalbum af waar de energie vanaf spat. Ondanks het feit dat de nummers wel wat eenvormig zijn, verveelt de plaat geen minuut.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Baddies Label:Proper American Records
Ontzettend Leiden 2009

Various - Ontzettend Leiden 2009Afgelopen september werd wederom het Ontzettend Leiden festival...

Tom Musca – Lucifer My Love

Tom Musca - Lucifer my Love Lucifer My Love is het tweede album van de Nederlandse Tom Musca . Zijn...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT