RECENSIE: The Daredevil Christopher Wright - In Deference to a Broken Back

The Daredevil Christopher Wright – In Deference To A Broken Back
2010-05-15 De band The Daredevil Christopher Wright heeft haar debuutalbum eigenlijk te danken aan de rugblessure van bandlid Jason Sunde. Vandaar ook de titel van het album: In Deference To A Broken Back. Zijn blessure gaf hem inspiratie voor de nummers op dit album. Samen met zijn jongere broer Jon en Jesse Edgington werkte hij ze uit tot een mix van folk en rock. Dit trio uit Wisconsin uit Amerika maakt een vliegende start met hun eerste album.

Het is voornamelijk de vrolijke mix van folk-, rock- en indiemuziek die het goed doet. The Daredevil Christopher Wright weet als geen ander deze drie genres tot een geheel te brengen. Soms ligt het zwaartepunt op rock, dan weet op folkmuziek. Maar het zijn allemaal aanstekelijke nummers die snel in je hoofd blijven hangen. Opvallend is ook het stemgeluid. Het heeft iets weg van James Blunt. Zonder Brits accent dan natuurlijk. Die vergelijking komt voornamelijk door het veelvuldige gebruik van de kopstem. Dat maakt de liedjes gelijk breekbaar en intiem.

Een ander positief punt aan de nummers van deze band zijn de verhaaltjes die in de nummers zitten. Nummers met soms opvallende titels zoals ‘A Conversation About Cancer’ en ‘A Near Death Experience At Sea’. Maar laat je vooral niet misleiden door de negatieve klank van de titels. Het zijn heel opgewekt nummer. Bijna vrolijk zelfs. Maar uiteraard met een diepere boodschap in de tekst.

In Deference To A Broken Back is een sterk debuut. Voorlopig zijn ze alleen nog in Amerika te zien maar hopelijk doen ze dit jaar ook nog de Europese podia aan.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:The Daredevil Christopher Wright Label:Munich Records
Nom De Guerre – Love Thy Neighbour

Nom de Guerre - Love Thy NeighbourDe Zweedse gebroeders Guerre vormen al sinds een paar jaar een band, die ze...

Galaxie 500 – Today / On Fire / This Is Our Music

Galaxie 500 - On Fire / This Is Our Music / Today Galaxie 500 : Een binnen de alternatieve rockscene regelmatig met veel...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT