RECENSIE: Agresión - Guerra Santa

agresion-santaguerra
2005-06-26 Het is niet onopgemerkt gebleven dat het de laatste jaren wat stil is geweest rond Agresión. Deze band is opgericht door de gitaristen/vocalisten Alejandro Londoño en Juan Manuel de Ferrari en deze Venezuelaanse broers hadden onlangs moeite om een verblijfsvergunning te krijgen in ons kaasland. Nog een extra klap hierbij was het vertrek van de drummer. Alles is momenteel weer goed en de meesters van de metal in de Amsterdamse underground scène zijn terug!

Onlangs gaf de platenmaatschappij 4Tune Records al een teken van leven toen de single War Of Contradictions werd uitgebracht. Nu zijn we een aantal maanden verder en is ook het album op de markt gebracht met de naam Guerra Santa.

Veel metalbands maken teksten over hoe je het best je ouders kan vermoorden en andere metalverantwoorde dingen. Agresión is (wellicht door de Venezolaanse achtergrond van de band) wat dit betreft veel serieuzer. Guerra Santa (vertaald: heilige oorlog) staat vol met protestsongs tegen oorlog en de regering. De albumcover is hier zelfs al een onderdeel van. Hierop zie je in een oorlogsgebied een man met een gasmaskers zich overgeven naar een grote groep ME soldaten die met pistolen gericht op hem af komen lopen.

De agressie komt ook dubbel en dwars terug in de muziek. Wie eerder de albums Sur en Cultura 3 al hard vond valt van zijn stoel na het beluisteren van deze plaat. De nieuwe drummer Robin Boogaard heeft zeker niet in het nadeel gewerkt voor de band en deze weet heel goed met de dubbele bassdrum overweg te gaan, wat meteen in de opener al opvalt.

Op het voorgaande album kwam Green Lizard zanger Remi Tjon Ajong een nummer meedoen. Op deze plaat is er ook gekozen voor een gastoptreden. Deze keer met Jaya The Cat zanger Geoff Lagadec in het nummer Disappearing In The Dark. Ik zelf ben geen Green Lizard noch Jaya The Cat fan, maar ook deze samenwerking is goed verlopen!

De band liet tijdens de album presentatie in een vol Paradiso al merken dat ook de nummers live geweldig klinken. Mocht je ooit de kans krijgen ga ze zien en ontdek dat Agresión de beste Nederlandse metalband ooit is
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Agresión Label:4Tune
Thesetup-pretenseofnormality

The Setup - The Pretense of NormalityNa een knallend optreden op Groezrock, hebben de mannen van The Setup hun...

amadou&mariam-dimancheabama

Amadou & Mariam - Dimanche à Bamako Zeg eens eerlijk: hoeveel procent van je cd’s is niet afkomstig uit...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT