RECENSIE: Wolf - Legions of the Bastards

Wolf-Legions Of Bastards
2011-05-04 Wolf is een Zweedse band met een voorliefde voor jaren tachtig metal in de stijl van Iron Maiden en dergelijke. Dat geluid is in deze tijd ver te zoeken; de metaltuin is overwoekerd door de vele cross-over en subgenres die ontstaan zijn. Wolf heeft daar echter volkomen maling aan en maakt al sinds 2000 de muziek waar ze van houden. Hun publiek 'bangt' er lekker op los en kijkt ongetwijfeld al uit naar hun zesde album Legions of Bastards.

De opener ‘Vicious Comparisons’ laat er geen twijfel over bestaan, dit is straight-up heavy metal zonder moeilijk gedoe. Alle elementen die je van een old-school metalband mag verwachten zijn aanwezig: razende riffs, een simpel refrein en felle gitaarsolo’s. Uiteraard ontbreken ook de typische metalvocals niet, de krachtige stem van Niklas Stålvind leent zich daar prima voor. Weer eens wat anders nu grunts mainstream geworden zijn.

‘Skull Crusher’ is een typische metalstamper met als refrein "Skull Crusher Can You Feel The Pain". Dit is echt zo’n metal anthem à la Manowar. Het tekstuele simplisme is voor een buitenstaander misschien lachwekkend, maar geen enkel probleem voor veel metalheads. Het beukt immers lekker en daar gaat het om. Niet alle songs zijn even sterk maar echt slecht wordt het nergens. Positieve uitschieters zijn het pittige ‘Full Moon Procession’, ‘Nocturnal Rites’ met zijn logge riff en ‘Tales From The Crypt’. Die laatste klinkt als een Iron Maiden song, Stålvind zingt dit ook meer in de stijl van Bruce Dickinson. De gitaren hebben een duidelijke Maiden klank. De mannen van Wolf maken hiermee nog maar eens duidelijk waar ze hun inspiratie vandaan halen. De sound op ‘K-141 Kursk’ doet weer denken een andere metal grootheid, Judas Priest.

Wolf volgt geen trends maar maakt de muziek waar ze een passie voor hebben. Dat volgens velen hun muziek gedateerd klinkt, deert ze niet zolang ze zalen vol dankbare fans zien. Zelfkennis hebben ze wel, op de vraag of er iets nieuws op dit album te horen is antwoordden de heren "Jawel, nieuwe songs maar verder niet". Heb je dus zin in elf nieuwe Wolf-songs die precies zo klinken als je verwacht? Kopen dan!
Recensent:Dave van der Sterren Artiest:Wolf Label:Century Media
MeloManics<b> - <i>MeloManism<

MeloManics - Melomanism MeloManics komt uit het glamoureuze Heerhugowaard. Het goede nieuws is dat...

Lemon Crush - Backbone

Lemon Crush - Blackbone De Nederlandse rock formatie Lemon Crush uit Schiedam heeft een tijd niets...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT