RECENSIE: Machine Head - Elegies

Machinehead-elegies
2005-11-11 Roadrunner Records trotste bezit Machine Head komt eindelijk met een langverwachte live DVD: Elegies. Dit terwijl er twee jaar geleden ook al een live uitgave (Hellalive) kwam. Deze DVD is dan ook niet zomaar een live registratie. Zanger Robert Flynn heeft laten weten een hekel te hebben aan simpele DVD’s en wilt dat dit exemplaar echt voor de fans is in plaats van een leuke herinnering voor de band zelf. Diegene die het viertal dit jaar live hebben gezien (o.a. Fields Of Rock) weten dat de band live iets geweldigs neerzet. Of dit ook via de televisie goed overkomt is nog maar de vraag.

Hoofdzaak van het schijfje is het anderhalf uur durende live concert van deze trash-metal band. Deze is vorig jaar geschoten in Londen voor een publiek van 5000 mensen. In het menu is de keuze om deze non-stop te kijken of hem met backstage footage te bekijken. Wat zoals op elke DVD staat voor veel meligheid. Of als één van de 13 nummers je voorkeur heeft kun je deze ook direct bekijken in de scene selection.

De nummers zijn mooi gefilmd met goede variatie van de raggende bandleden naar het moshende/springende publiek. Dit soms zelfs met een verticaal gespleten scherm om te laten zien hoe band en publiek reageert op een bepaald moment. Je wordt bijna jaloers op de mensen tussen het publiek! “This is a fast one for all the crazy motherfuckers tonight” en de chaos is compleet.

Naast dit optreden (zoals beloofd) meer, zo staan er drie videoclips op (Imperium, The Blood The Sweat The Tears en Days Turn Blue To Gray) met hun making-of. Tevens een ‘Making of the album’ waar het om het uit 2003 afkomstige Through The Ashes Of Empires gaat. Eigenlijk is het meer een biografie van de band uit hun moeilijke tijd. Een bandlid was opgestapt (door een verschillende meningover de toekomst van band) en ze hadden gesplit met Roadrunner Records, dit door problemen van beide kanten. Dat dit stelletje niet lang zonder elkaar kon werd snel duidelijk en het is gelukkig allemaal weer goed gekomen.

Machine Head heeft met hun vijf studio albums en twaalf jaar een goeie en volle CV opgebouwd. Alle favoriete nummers uit deze CV komen voorbij in de setlist van Elegies. Dit resultaat mag dan ook zeker niet ontbreken in je muziek DVD collectie!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Machine Head Label:Roadrunner Records
Hellfueled-BornIIRock

Hellfueled - Born II RockWanneer je wat informatie zoekt op internet over de Zweedse band Hellfueled...

YateDigo-killswitch

Ya Te Digo - Kill Switch Het Baskische noise/rock kwartet Ya Te Digo (kortweg: YTD) heeft in thuisland...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT