RECENSIE: Last Breath Denied - Defeatism

LastBreathDenied-Defeatis
2005-12-22 Na een titelloos debuut komt metalcore formatie Last Breath Denied (LBD) ruim anderhalf jaar later met haar tweede EP, Defeatism. Het vijftal is afkomstig uit Lisse en is verantwoordelijk voor een quote als de volgende “Muziek is een kwestie van hypes, zowel op grote als op kleine schaal. Kwaliteit is een secundair begrip geworden, en mainstream is tegenwoordig niets meer dan het schaamteloos kopiëren van andermans succes.

Eén van de grootste muziekhypes in de alternatieve scene is momenteel duidelijk de hardcore/metalcore en dat is precies wat deze jongens maken...De statement van de heren krijgt hierdoor meteen al wat vraagtekens.

Maar zijn deze vier nummers op de Defeatism dan zo vernieuwend in dit genre? Nee niet echt hoor. In vergelijking met de vorige EP komen op deze echter wel de technische en melodieuze kanten van de band meer op de voorgrond. Dat kan ik helaas niet checken, maar dat durf ik best te geloven want relatief gezien is het voor een hardcore/metalcore band inderdaad vrij melodieus.

Oké genoeg gepest! LBD weet met deze vier nummers een goed beeld te geven waar zij voor staan. 2006 zou een best een grote doorbreek kunnen gaan betekenen voor deze band, want als je wilt scoren met deze muziek moet je het nu doen voordat de hype overgewaaid is!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Last Breath Denied Label:Eigen Beheer
delavega-fallingintoplace

De La Vega - Falling Into PlaceKijk, je hebt debuutalbums en je hebt Debuutalbums. Op de meeste debuutalbums...

Mörk Gryning - Pieces of Primal Expressionism Wanneer je uit Zweden (Stockholm) komt heb je als black-metal al een enorme...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT