RECENSIE: Mörk Gryning - Pieces of Primal Expressionism

2006-02-02 Wanneer je uit Zweden (Stockholm) komt heb je als black-metal al een enorme kruiwagen. Zweden is namelijk hét land van de snoeiharde metal. Bands als Opeth, In Flames, Arch Enemy, Marduk en Cult Of Luna zijn hier bijvoorbeeld geboren. De band Mörk Gryning (vertaald: duistere dageraad) heeft dan ook duidelijk een link met deze genoemde bands.

Eigenlijk is het niet eens een band maar een eenmansproject van Goth Gorgon (echte naam Jonas Berndt). Nog beter gezegd: wás het een eenmansproject. Dit titelloze vijfde album is namelijk tevens de laatste. Eigenlijk wou Gorgon het na nummer vier al laten voor wat het was, maar na veel smeekgebeden van de fans besloot hij toch maar weer de studio in te gaan.

De vraag is of er met deze motivatie wel een goed album is te maken. Dit blijkt Gorgon wel degelijk te lukken, maar dat hij het niet haalt bij het niveau van de eerdere releases is duidelijk. Dit is duidelijk niet het geval van ‘stoppen op je hoogtepunt’ wat dat betreft. De reden tot stoppen is dat de muzieksmaak van de meneer totaal veranderd is. Mocht je ooit de naam Jonas Berndt zien staan achterop een country cd, schrik dan niet.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Mörk Gryning Label:Black lodge
LastBreathDenied-Defeatis

Last Breath Denied - DefeatismNa een titelloos debuut komt metalcore formatie Last Breath Denied (LBD) ruim...

DJroog-hardsoul3

DJ Roog - Hardsoul. The Sounds of Love and Dedication 3 Rogier van Bueren alias DJ Roog doet al jaren zijn eigen ding. Draaiend als...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT