RECENSIE: ¡Forward, Russia! - Give me a Wall

iForward Russia - Give me a Wall
2006-07-06 In zeer korte tijd hebben de bandleden van iForward Russia! een uitstekende reputatie verworven in het hype gevoelige Engeland. Succesvolle optredens met Editors, We Are Scientist en Elbow heeft de band uit Leeds veel positieve aandacht bezorgd. Binnenkort komt in Europa eindelijk ook hun debuut album Give me a wall uit.

Give me a wall bevat elf up-tempo nummer die ervoor zorgen dat je niet stil kan blijven staan. Als we de band moeten plaatsen komen ze in de lijn van Bloc Party te zitten. De hoge uithalen in de zang en de opzwepende muziek zijn kenmerken voor de muziek van iForward Russia.

Veel zin heeft de band niet gehad om veelzeggende titels voor hun nummers te verzinnen. Track nummer 1 heeft als titel Thirteen en het laatste nummer van het album heet Eleven. Alle nummers die daartussen zitten hebben een ander nummer als titel meegekregen.

Wanneer je in Engeland als hype wordt neergezet moet je meestal vrezen voor het latere succes van je band. Dus misschien moeten we nog niet te vroeg juichen en eerst afwachten of iForward Russia het succes op het Europese vaste land kan evenaren of verbeteren. Dit album bruist van de energie en wanneer we onthouden dat dit het debuut is van de band kunnen we concluderen dat we deze band deze zomer graag op een festival in Nederland zien.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:¡Forward, Russia! Label:Cooperative Music
Ed Harcourt - Beautiful Lie

Ed Harcourt - The Beautiful LieEd Harcourt is al een aantal jaren een vaste waarde aan het Britse singer...

Guns Up - Outlive

Guns Up - Outlive Dit zijn de fijne projecten mensen! Guns Up levert met 'Outlive' zijn eerste...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT