RECENSIE: Various - The Pet Series: Volume 5

The Pet Series
2006-07-12 In 2002 startte Sally Forth Records met The Pet Series. Met deze serie wilden ze aandacht vragen voor goede demo’s van onbekende bands. Om de CD’s aantrekkelijker te maken, werden ook enkele onuitgebrachte nummers van wat bekendere artiesten toegevoegd. Zo stonden in het verleden acts als At The Close Of Everyday, Meindert Talma en Spinvis op The Pet Series.

Zoals de naam al aangeeft is elk deel vernoemd naar een dier. De eerste twee delen heetten The Dog en The Cat en kwamen uit bij Sally Forth Records. Hierna werd de serie overgenomen door het label Volkoren, dat overigens een sublabel van Sally Forth Records is. Hierop verschenen inmiddels The Bird en The Fish en nu is er dan dus The Rabbit. Het huisdieren concept is trouwens vrij ver doorgevoerd: het is de bedoeling elke artiest naast een liedje ook een foto aanlevert van een huisdier, in dit geval dus een konijn. Zo staan er in en op het CD-boekje dus 12 foto’s van konijnen, soms samen met de artiest in kwestie. Dit zorgt ervoor dat het CD-boekje erg in de smaak valt bij mijn dochtertje van anderhalf.

Maar goed, nu over de muziek. Op The Pet Series Volume 5 vinden we veel singer-songwriter muziek, van erg rustig en verstild tot vrij stevig. De meeste bands zijn vrij onbekend, maar sommige hebben al wat bekendheid opgebouwd, zoals Audiotransparent en Anderson. De enige band op The Pet Series Volume 5 die echt bekend is, is Solo. Het nummer I Have Heard This Before van deze band is ook met afstand het beste nummer van de CD. Maar goed, dat Solo goede muziek maakt hebben ze natuurlijk al op twee albums bewezen. Andere nummers op The Pet Series Volume 5 die erg goed zijn, zijn het folky September van Ponoka en het wat stevigere Slow Us Down van Trackstar. Aardig is ook Fire Harbor Day van A Red Season Shade, de rustig/hard afwisseling is niet al te origineel, maar wordt wel met overtuiging gebracht. Het nummer Vote van The Marching Band begint heel rustig en een beetje saai, maar verandert halverwege in een leuk folk-achtig nummer dat wel wat aan Decemberists doet denken. Ook het verstilde Under Water van Audiotransparent is wel aardig.

De andere nummers op The Pet Series Volume 5 stellen behoorlijk teleur. De meeste nummers zijn niet echt slecht, maar ze voegen simpelweg niets toe. Kortom, The Pet Series Volume 5 bevat een paar goede nummers en een paar aardige en verder is het voornamelijk dertien in een dozijn. Dat is net te weinig om The Pet Series Volume 5 echt interessant te maken, daarvoor hadden er twee goede nummers meer op moeten staan.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Various Label:Volkoren
Espers - Espers II

Espers - Espers IIEspers is een gezelschap uit de Verenigde Staten die met Espers II het...

Brought Low - Right on time

The Brought Low - Right on Time De stemmige kleuren en de art-deco stijl van het artwork beloven een rustige...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT