RECENSIE: Dominici - O3 A Trilogy - Part II

Dominici - Trilogy
2007-02-05 Dream Theater is zonder twijfel de bekendste en misschien wel de beste progressieve metal band. De band versleet in de tweeëntwintig jaar dat ze bestaan al heel wat zangers, waaronder Charlie Dominici. Geen nood, want zoals we gewend zijn gaan ex-leden graag door in de muziek, waarop ook Dominici geen uitzondering blijkt. Deze bracht in 2005 namelijk zijn solo album O3, A Trilogy – Part 1 uit en komt dit jaar met opvolger O3, A Trilogy – Part 2. Deze zal op zijn beurt gevolgd worden met een derde deel. Dominici wil met deze trilogie een verhaal vertellen over een terrorist uit Amerika met een biologisch wapen, welke de hele wereld kan vernietigen...

In het solo album van deze zanger zijn echter in de eerste negen minuten geen vocalen terug te horen. Deze negen minuten staan overigens niet voor de eerste drie nummers, maar slechts voor het intro, nummer één: ‘The Monster’. Wat ooit begon als een solo project is met dit album dan ook uitgegroeid tot een echter band met vier andere leden. Omdat de muziek in zulke lange nummers soms iets gaat vervelen staan er ook veel rustige (akoestische) stukken op het album. Het nummer ‘School Of Pain’ begint ermee en ‘The Real Life’ is het volledig.

Hiermee is samen me de gemiddeld zes minuten per nummer het album O3, A Trilogy – Part 2 eentje waarvan je echt moet houden. Net als dat één-minuut-nummers in het punk genre passen, is dit eigenlijk heel normaal in de prog-wereld. Hiernaast is ook de stem van Dominici eentje die je echt moet aanspreken, deze is erg hoog en vaak overslaand (denk aan Skip The Rush). Dit is simpel weg een kwestie van smaak. Hield je van het Dream Theater debuut? Dan moet je dit laatste album van de zanger zeker snel aanschaffen.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Dominici Label:Inside Out
Pete Philly - Remindstate

Pete Philly & Perquisite - RemindstateElke liefhebber van Nederlandse muziek zal op zijn minst gehoord hebben van...

Pure Reason Revolution - The Dark Third

Pure Reason Revolution - The Dark Third ”The missing link between Pink Floyd and the 21st century” worden ze...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT