RECENSIE: Jennie Lena - To Be Honest

Lena
2018-12-21 Jennie Lena is achtergrondzangeres geweest bij Anouk, speelde tussen 2003 en 2007 in de Amsterdamse band Food For Funk, heeft het voorprogramma verzorgd voor Joss Stone en stond samen met Postmodern Jukebox in de Amerikaanse hitlijsten met een vintage versie van de klassieker ‘You Give Love A Bad Name’. Daarna deed ze pas mee aan The Voice, waarvan blogger Perez Hilton schreef dat het de beste auditie ooit was, en brak ze door bij het grote publiek. To Be Honest is het meest persoonlijke album van de singer-songwriter tot nu toe en ze laat hier op zien wat ze kan.

De plaat werd opgenomen in L.A. en New York en is grotendeels door haar zelf geschreven. Hier werkte ze onder andere samen met muzikanten van Jamie Lidell, Bruno Mars en Prince. Het album klinkt internationaal en heeft een hele professionele en volwassen sound. De plaat kent een grote diversiteit aan stijlen en geen één nummer lijkt op een ander, desondanks is het toch één geheel geworden en loopt het in een fijne flow in elkaar over.

Jennie Lena heeft ontzettend veel talent en een geweldige stem die van elk nummer een feestje maakt. Het album begint met ‘Simple Love’ en is een klein en lief liefdesliedje. Deze rust is maar van korte duur want met ‘Shine’ knalt ze direct je speakers uit. ‘Shine’ is een fantastisch en gevoelig nummer met een ontzettend goede tekst en is samen met ‘We Grow’ het beste liedje van het album. Haar funkverleden is terug te horen in ‘Trouble’ en haar soulsound in ‘Who’s Loving You’. Hiermee laat ze zien dat ze een duizendpoot is en barstensvol talent zit.

De plaat wordt afgesloten door het live nummer ‘I’d Rather Go Blind’ waarmee ze laat zien dat ze live net zo goed, of wellicht nog wel beter, is. To Be Honest is een steengoed album met alleen maar topnummers. Jennie Lena heeft met deze plaat bewezen dat ze thuis hoort in de Nederlandse en misschien wel internationale top.
Recensent:Linda Kremer Artiest:Jennie Lena Label:Sony Music
Deelder Lek

Deelder & Van der Lek - Jazz ”Of de heren boekers ons willen boeken, of wegzetten zoals dat heet, daar...

Cover The Damned Few - The Dirt

The Damned Few - The Dirt Benieuwd hoe het zou klinken als Anouk niet mét een band maar ín een band zou...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT