RECENSIE: Burst - Lazerus Bird

Burst - Lazerus Bird
2008-10-11 Elk nadeel heb z'n voordeel, zou Johan Cruijf zeggen. Inderdaad, soms brengt een slechte gebeurtenis ook iets positiefs mee. Het uiteenvallen van grindcore band Nasum had namelijk de band Burst als gevolg. De Zweedse groep begon in 1993 met spelen en doet dit zeker niet onverdienstelijk. Het vijftal heeft reeds veel grote platen op de markt gebracht, met het album Lazerus Bird als nieuw pareltje.

De groep rond bassist Jesper Liveröd maakt progressieve metal(core) en doet dit acht nummers lang, wat staat voor een uurtje muziek. Het resultaat van drie lange jaren wachten. De kracht van de band en deze nieuwe nummers ligt hem vooral in de variatie; het gaat van harde chaotische frustratie naar zachte breekbare nummers. Burst blijkt een stel wispelturige jongens, die we niet makkelijk een stempel kunnen opdrukken.

Burst werd in 2005 op sleeptour genomen door Opeth en als we het dan érgens mee moeten vergelijken, dan is het met die andere progressieve death metal band uit Zweden. Gelukkig is van een kopie totaal geen spraken en blijken ze makkelijk naast elkaar te kunnen bestaan. De acht nieuwe nummers weten de 15-jarige groep hopelijk eindelijk internationale allure te heven, waardoor ze nu ook zelf in grote zalen kunnen spelen. Hopelijk brengt Lazerus Bird het vijftal weer snel na Nederland. Na het afzeggen van de shows begin dit jaar, hebben ze namelijk nog iets goed te maken! Dan kunnen we gelijk horen of de nieuwe nummers live net zo'n spektakel zijn, want op dat zijn ze vanuit de stereotoren zeker.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Burst Label:Relapse Records
Waltari – The 2nd Decade – In The Cradle

Waltari - The 2nd Decade - In the CradleHet Finse Waltari Loopt al weer heel wat jaartjes mee. De band rond...

Reflection – When Shadows Fall

Reflection - When Shadows Fall Het Griekse Reflection bestaat alweer zeventien jaar en timmert nog steeds...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT