RECENSIE: I am Kloot - Sky at Night

I Am Kloot Sky At Night
2010-07-22 Het vijfde studioalbum van de uit Manchester afkomstige band I Am Kloot is een bijzondere plaat geworden. Sky At Night klinkt intiemer en melancholischer dan de wat meer poppier klanken van de voorgaande albums. Centrale man in deze driemans formatie is nog steeds John Abramwell. Op het album laat hij zich van zijn goede zijde zien. En een begenadigd songwriter is hij zeker.

Het slepende en melancholische geluid op de cd doet denken aan de muziek van Elbow, eveneens afkomstig uit Manchester. Echt raar is dat overigens niet, want Guy Garvey en Craig Potter van Elbow tekenen voor de productie van het album. En dat is zeker terug te horen. In de muziek zijn duidelijk Elbow elementen toegevoegd, die de nummers net een andere klank geven. Zo zijn hier en daar strijkers (‘Fingerprints’) of het geluid van een trompet (‘Same Shoes’) toegevoegd. Het resultaat is een prachtig luister album. Overigens is het niet voor het eerst dat Guy Garvey als producer optreedt. Ook het debuutalbum Natural History (2001) produceerde hij.

Het album opent met het warme ‘Northern Skies’. Het epische nummer ‘Lately’ laat horen dat John ’s avonds wat minder makkelijk in slaap valt. Duidelijk één van de thema’s op de plaat. Prachtig is ook het mooie liefdes liedje ‘It’s Just For The Night’.

Eén nummer was eerder ook al te horen. De track ‘Proof” stond namelijk op de tweede cd van I Am Kloot. Nu kent het nummer een prachtige, rustigere uitvoering. Er valt veel te genieten op het album dat niet echt een slecht moment kent. Ik ben benieuwd hoe de heren de mooi klanken live zullen gaan brengen, want dat lijkt me niet zo eenvoudig. Al met al een prachtige plaat die wellicht eindelijk voor de grote doorbraak zal zorgen. Een aanrader.
Recensent:Rolf Marselis Artiest:I am Kloot Label:Pias
Rubbermade – Rubbermade

Rubbermade - Rubbermade Rubbermade omschrijft zichzelf als een band die al een tijdje vrolijk door...

In Fear and faith – Imperial

In Fear & Faith - Imperial Er bestaan muziekgenres die op platenmaatschappijen hetzelfde effect hebben...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT