RECENSIE: Various - Roadrunner Roadrage 2005

roadrunnerroadrage
2005-09-22 Helaas hebben we in Nederland en België geen MTV2 (de rock versie) op de reguliere kabel en is de maandagavond met TMF’s Wet & Wild ook alweer vijf jaar afgelopen. Hierdoor missen we veel videoclips van bands die meer zijn dan alleen mooie auto’s en half naakte vrouwen.

Bands zetten hierom vaak de videoclip op hun officiële website of op de betreffende single/album. Ook platenmaatschappijen bemoeien zich sinds kort hiermee. Een voorbeeld hiervan is het ondertussen jaarlijks terugkerend schijfje Roadrunner Roadrage. Deze is gevuld met recente videoclips van bands uit de Roadrunner Records kast.

Roadrunner is ongetwijfeld de grootste en meest bekende (nu-)metal label. Bekend van grote bands als Slipknot, Machine Head, Fear Factory, Soulfly en sinds een jaartje ook het label van Cradle Of Filth. Al deze genoemde bands onderbreken natuurlijk niet op deze 2005 uitgaven. De bands Chimaira en Soulfly horen en zien we ook live aan het werk, deze laatst met het Sepultura nummer Roots Bloody Roots!

Onderdeel van Roadrunner is o.a. ook het New York hardcore label Trustkill Records. Bands van dit label (o.a. Open Hand en Walls Of Jericho) zien we ook terug op deze DVD. Het geeft een goede variatie tussen al het metal geweld.
In totaal staan er 30 videoclips op deze speciale 25 Years Anniversary DVD. Dit voor de (advies)prijs van €12. Iets wat je als metalfan niet kan laten liggen.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Various Label:Roadrunner Records

Holdback - Holdback DemoHoldBack is ontstaan en gevormd door de vier voormalige leden van de...

gijsbertkamer-pophelden

Gijsbert Kamer - Pophelden Een boek met verzamelde interviews. Is dat niet gewoon een gemakkelijke...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT