RECENSIE: Blacklisted - ...The Beat Goes On

blacklisted-thebeatgoeson
2005-12-05 Blacklisted zette met We're Unstoppable de hardcorescene aardig op zijn kop, want de sterk door American Nightmare beïnvloede hardcore scoorde hoge cijfers met die plaat. De cd werd in Nederland door het bekende Reflections Records uitgebracht, en dat is ook met The Beat Goes On onveranderd gebleven. De verwachtingen liggen hoog, maar Blacklisted kan weer iedereen de mond snoeren.

Duidelijk is bij het afspelen van The Beat Goes On, dat de stijl niets is veranderd. De invloeden van bands als American Nightmare, Bane of Comeback Kid liggen er nog dik bovenop. Op het eerste gehoor gaat Blacklisted verder waarmee het op Were Unstoppable gestopt was. Ook op deze schijf gaan mosh en melodie weer hand in hand samen. Opvallend zijn ook weer de teksten, die voornamelijk over de eigen gevoelens en belevenissen gaan. Erg sterke teksten, die in overeenkomst met de muziek zorgen voor kippenvel. Met nummer als Wolves At My Door, Bruising Serenade, Old Friend, en het erg vette nummer Do You Feel?, gaat Blacklisted door waarmee het op We're Unstoppable is gestopt. Dit is hoe hardcore anno 2005 hoort te klinken.

Op 28 Januari staat deze band samen met andere grootheden als Terror, Modern Life is War, en belofte Donny Brook, in de Metropool te Hengelo. Mis die kans niet, en zorg dat je erbij bent!
Recensent:Maarten Artiest:Blacklisted Label:Reflections Records
stefanoosthof-mptyinsides

Stefan Oosthof - Mpty InsidesOndanks zijn Haagse roots heeft Stefan Oosthof weinig op met typisch Haagse...

pecanboulevard-almostthere

Pecan Boulevard - Almost There Pecan Boulevard, met bandleden uit Weert en Nederweert, is ooit begonnen als...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT