RECENSIE: Blacklisted - We're Unstoppable

blacklisted-wereunstoppable
2005-06-10 Voor fans van Give Up The Ghost, Terror, Madball en The Hope Conspirancy. Ach, welke band wil tegenwoordig niet op Terror lijken, of heeft Terror als grote inspiratiebron? Dat zijn er inderdaad zat, dus dit soort vergelijkingen laat ik liever aan me voorbij gaan. Blacklisted is na hun mini-cd en hun split 7” met hardcore-belofte First Blood geen geheel onbekende meer. Ook is dit kwartet in thuisbasis Amerika al op tour geweest met Hatebreed, Comeback Kid en Internal Affairs. Aan gebrek aan ervaring ligt het bij Blacklisted dus niet.

We’re Unstoppable bevat in totaal tien nummers die welgeteld voor 18 leuke minuten zorgen. Dat Give Up The Ghost wordt gebruikt als inspiratiebron klopt overigens wel, zanger George Hirsch heeft af en toe mooie melodieuze uithalen, die erg veel doen denken aan Wes Eisold van Give Up The Ghost (RIP). Het eerste nummer op deze cd genaamd Long Way Home bevestigt dit meteen. Melodieuze uithalen in de zang, die gepaard gaan met opgefokte old school. Lekkere up-tempo nummers met zo af en toe een leuke break, zorgen ervoor dat ik als luisteraar, zonder moeite de cd doorsta. Uiteraard kom ook ik er weer niet ZO goed vana; de kleerscheuren bewijzen dat niet de cd van The Backstreet Boys in mijn cd-speler zat. Dat kan overigens niet, want mij cd-speler heeft een automatische vernietigingsfunctie voor dat soort troep. Gelukkig word deze cd niet vernietigd, waardoor het vanzelfsprekend is dat we hier met een puik plaatje te maken hebben. Er staan acht sterke nummers op je te wachten, waarvan mijn persoonlijke favoriete toch wel Crossed Fingers is. 18 minuten moshen geblazen, dus niet voor de mensen met een zwak hart bestemd. En ik moet eerlijk bekennen dat die vergelijkingen hierboven wel degelijk in de buurt komen. Volgende keer toch maar weer op de vergelijking letten dus.

Met We’re Unstoppable heeft de band uit Philadelphia een goede full-length cd afgeleverd. Nu nog hopen dat ze een keer naar Nederland komen, en dan natuurlijk het liefst in het voorprogramma op de rëunie show van Give Up The Ghost. Alhoewel ik dat laatste nog niet zo snel zie gebeuren, weet ik wel zeker dat Blacklisted op hun tour Nederland aan zullen doe. Aan deze cd zal het in ieder geval niet liggen om ons kleine kikkerlandje over te slaan.
Recensent:Maarten Artiest:Blacklisted Label:Reflections Records
teamsleep-teamsleep

Team Sleep - Team SleepOver beladen releases gesproken zeg! Al jaren werd er gespeculeerd over een...

psyopus-ideasofreference

Psyopus - Ideas of Reference Hèhè, eindelijk komen die zegeltjes van de Shell van pas hier. Trots loop ik...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT