RECENSIE: Thin Line Men - Hitchhiker

thinlinemen-hitchhiker
2006-01-19 Het gebeurt niet zelden dat wij onze verbazing uitspreken over het aantal goede bands dat afkomstig is uit België. Aan deze lange rij komt voorlopig geen einde want ook Thin Line Men is een uitstekende band.

De band rondom Patrick en Kristof Kimpe heeft met deze plaat een flinke stap gezet vanuit de gitaarmuziek in de richting van de elektronische muziek. En dat heeft de band zeker niet onaardig gedaan. In de muziek zijn verschillende Britse invloeden te horen, maar misschien moeten de invloeden toch dichter bij huis gezocht worden bij bands als Soulwax, dEUS en Millionaire.

Hitchhiker laat horen dat de liefde tussen rock en dance heel goed samen kan gaan. Het beste uit deze twee genres wordt gecombineerd. Zo worden stevige gitaarpartijen afgewisseld met samples en sequencers. Voornamelijk in het begin van deze plaat ligt het zwaartepunt op de elektronica. Pas vanaf het nummer Mr. Jones krijgen de gitaren, bas en drums meer ruimte en komen de rock invloeden naar voren.

Een plaat wordt in eerste instantie gedragen door de sterkte van de nummers die erop staan, maar wat meer studiotijd en een goede producer draagt ook bij tot een goed eindresultaat. Naast componeertalenten bezit Patrick Kimpe ook produceertalenten. Patrick, Kristof, Herve Deconinck en Philip Madou beschikken duidelijk over talent en van deze band krijgen we nog veel te horen.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Thin Line Men Label:Eigen Beheer
yukka-still

Yukka - Still Still is het tweede album van Yukka . De band heeft in het 10-jarig bestaan...

Gravy (DK) - Selftitled Voor sommige onder ons zal het vreemd in de oren klinken maar Denemarken...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT