RECENSIE: The Analog Project - 20 | 20

20-20
2006-05-22 TAP heeft een broertje dood aan zo ongeveer alles wat met de combinatie ‘digitaal en muziek’ te maken heeft. Digitale bliepjes? Het gebruik van samplers? Niet voor deze jongens dus! TAP gelooft namelijk heilig in de klassieke rock sound. Niet voor niets staat de naam TAP voor The Analog Project. Invloeden voor de band zijn naar eigen zeggen oude helden als Cream en Creedence Clearwater Revival.

De E. P. 20/20 opent dan ook met een recht-toe-recht-aan rock riff, die de inleiding vormt voor de eerste song She. Een lekker uptempo liedje, met prima opbouw en pakkend refrein. Typisch zo’n liedje waarmee je live de mensen bij de les houdt. Op The Hype en When The Lights Are Fading laat de band vervolgens horen meer uitstekende liedjes in petto te hebben. In eerste instantie zijn deze twee liedjes iets minder pakkend als She, maar uiteindelijk blijken ze toch ook erg goed in elkaar te zitten.

Afsluiter Sunshine Of Your Love is een live opname van een TAP versie van de beroemde Cream song. Hier laat de band horen dat ze niet voor niets vorig jaar wat prijzen heeft gewonnen, waaronder de Parel van de Betuwe-prijs 2005.

Een hele aardige E.P. dus, dit 20/20. Wel een volgende keer een iets vettere productie graag. Die prima gitaartandem mag best wat meer vonken en knetteren en die bass moet je natuurlijk wel echt kunnen voelen.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:The Analog Project Label:Eigen Beheer
Jewel - Goodbye Alice in Wonderland

Jewel (USA) - Goodbye Alice in WonderlandAfgaand op de titel van het schijfje, zou je denken dat Jewel Kilcher, zoals...

Head Control System

Head Control System - Murder Nature Head Control System is een project van de Portugese Daniel Cardoso (Sirius en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT