RECENSIE: Jodymoon - Look at me look at me don't look at me

Jodymoon - Look at me etc
2006-07-20 Jodymoon wordt gevormd door een Maastrichts singer/songwriter duo dat eerder deel uitmaakte van de band Rosenfeld. Zoals wel vaker, vormde verschil van inzicht over de te varen muzikale koers de aanleiding voor een breuk. Waar het huidige Jodymoon duo, Digna Janssen en Johan Smeets, zich meer wilde toeleggen op het maken van melancholische popsongs, zagen de twee andere leden meer een toekomst weggelegd als pure rockband, met Digna Janssen als soort van Anouk look-a-like.

En om maar meteen met de deur in huis te vallen, Jodymoon is er zeker in geslaagd om een gedegen album te maken. De door Janssen zo geliefde Wurlitzer vertolkt een prominente rol op dit album. Veel nummers worden geopend met deze Wurlitzer en worden meestal zorgvuldig opgebouwd. Nu zorgt de Wurlitzer sowieso al voor een bepaald soort melancholie, maar ook zeker de warme stem van Digna Janssen draagt hieraan bij. Smeets bewijst zich daarnaast als multi-instrumentalist. Gitaar, bas, drums en ook piano werden door hem zelf ingespeeld. Ondanks dat Janssen over een prachtige stem beschikt, komt de eentonigheid soms om de hoek kijken. In sommige nummers is de zang erg monotoon en wanneer ze de hoogte ingaat zoals op Round & Round blijkt ze hiervoor enigszins kracht en volume te missen.

De teksten lijken vaak autobiografisch en handelen over verlangen en verloren liefdes. Soms herbergen songs een mooi soort van onschuldigheid. Zoals in het prachtig ingetogen Far Away, hierin zingt Janssen: We could go anywhere far away, and find a star to wish upon, far away. De teksten zijn eenvoudig, maar doeltreffend. Op I Don’t Feel Love zingt Janssen heel direct over haar gevoelens en heeft ze geen ingewikkelde beeldspraak nodig om deze gevoelens met de luisteraar te delen. I know I’m a dreamer and that suits me fine, inspiration is making me the best, words need to feel the meaning of their sound, and that’s the reason why I’m here , zingt Janssen in Wide Awake. Misschien wel voor de hand liggend, maar daarom niet minder oprecht.

Jodymoon levert met Look At Me Look At Me Don’t Look At Me een zeer goed debuut af. En dit album maakt de luisteraar zeker benieuwd naar hoe de nummers live, in misschien meer uitgeklede vorm gaan klinken.
Recensent:Rob Mestrom Artiest:Jodymoon Label:Rich Lady Records
Tribute to Apers

Various - Do the Aper!Wie The Apers kent weet dat deze jongens wel van een biertje houden. Voor hun...

Beaverstore Death

Beaverstore - Rock 'n Death Erg origineel is het niet, het genre muziek dat gebracht wordt als albumtitel...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT