RECENSIE: Norma Jean - Redeemer

Norma Jean - Redeemer
2006-10-24 Hoewel harde muziek nogsteeds wordt gerelateerd aan “duivels” en “slecht” komen er steeds meer christelijke bandjes die ook kunnen zwiepen met gitaren en blèren in een microfoon. Naast As I Lay Dying, Unearth en Thrice is Norma Jean één van deze bandjes. Voorheen bekend als Luti-Kriss, maar veranderde de naam in 2001 om verwarring met de rapper Ludacris te voorkomen.
Het album Redeemer is dan wel al (met frustratie van die bandleden) vanaf eind juli te downloaden (gemixed en al), maar komt pas deze maand uit. De elf tracks, wat staat voor 40 minuten, op deze zijn geproduceerd door niemand minder dan Ross Robinson. Een producer die met de grootste uit het metalgenre heeft gewerkt en hiermee bevestigd dat Norma Jean tussen deze grote thuis hoort. In het metal/mathcore genre springen de bandjes als paddenstoelen uit de lucht, maar slechts een enkel brengen echt iets unieks. Norma Jean doet meer dan op gitaren raggen en in de microfoon schreeuwen. De muziek zit erg technisch in elkaar en de teksten zijn om van te smullen. Daarnaast slaan de lange zinnen als tracktitels vaak nergens op, maar dat is juist wel weer grappig.
De muziek van het Amerikaanse gezelschap is gecontroleerd chaotisch en verveelt geen moment. Zelfs de zangstijl verandert elke minuut. Het is het vijftal gelukt om niet een grote brij van metal/mathcore te leveren maar elf verschillende nummers die ook op zich zelf erg sterk zijn. Dit bewijzen de singels Blueprints For Future Homes en Songs Sound Much Sadder die in hun thuisland een groot succes zijn.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Norma Jean Label:Century Media
Open Season cover

Playstation 2 - Open SeasonWanneer er een nieuwe (kinder)film uitkomt is het bijna vanzelfsprekend dat...

FIFA07

Playstation 2 - FIFA07 In de wereld die voetbalgames heet zijn er momenteel twee grote marktleiders....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT