RECENSIE: The Apers - Reanimate My Heart

Apers - Reanimate
2007-02-16 Rock & Roll is dead? Als het aan het Rotterdamse The Apers ligt zeker niet. Toen The Ramones ermee ophielden namen The Apers de spreekwoordelijk stok over en staan alweer elf jaar garant voor lekkere punkrock. Vorig jaar brachten ze een tribute cd uit, waarop andere bands hun favoriete Apers-songs op coverden. Misschien klinkt het arrogant, maar het resulteerde in een erg leuke plaat. Het liefste hebben we natuurlijk the real deal. Deze krijgen we met het nieuwe album Reanimate My Heart.

Dit album is pas het derde kindje van het viertal, waarvan ze de Europese release afgelopen weekend in Rotown vierden. Een album waarop voor het eerst de ‘nieuwe’ gitarist Kelvin Centerfold is te horen en afgemixt is door leden van The Travolta’s. Via de MySpace pagina waren voor deze release al reeds drie nummers te horen en ‘N210’, ‘Falling Apart’ en titelnummer ‘Reanimate My Heart’ geven een goed beeld van de cd. Dit ook doordat deze drie bijna 30% van het album zijn, het album is namelijk slechts gevuld met tien nieuwe nummers…

Zanger Kevin Aper vindt zelf, in vergelijking met de voorgaande, dat deze plaat donkerder is dan voorgaande albums. In de nummers zitten eigenlijk nog best veel meeblèr stukken en dergelijke. Maar wanneer je het vergelijkt met de voorgaande is dat inderdaad minder. Slecht nieuws? Nee helemaal niet, als band moet je ook niet steeds hetzelfde kunstje vertonen.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:The Apers Label:Sonic Rendezvous
Dog Called Phenix - DCP

Dog Called Phenix - Dog Called Phenix Dog Called Phenix is een nieuwe band, die in mei vorig vanuit het as van...

MSTRKRFT - The Looks

MSTRKRFT - The Looks The Looks van MSTRKRFT was al sinds de zomer van 2006 verkrijgbaar via de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT