RECENSIE: Echotape - Wicked Way

Echotape
recensie cijfer 2017-01-11 Wicked Way is het debuutalbum van het Britse viertal Echotape en laat bij het eerste nummer gelijk horen waartoe de band in staat is: frisse diverse songs die het midden ergens houden tussen poppunk en poprock. De nummers nodigen uit, en als je even je ogen sluit, waan je je net in een ouderwetse bluesbar waar de band voor je neus staat te spelen. Meeklappers, zingbare refreinen, en fijne ritmes zijn de middelen waar de band de luisteraar mee probeert de bar in te trekken. Met gematigd succes.

‘Whiskey Bar’ is een dergelijk voorbeeld van zo’n snel en toegankelijk nummer, en luistert eigenlijk best prima weg. Dat is tegelijkertijd ook het gevaar van de band: er is niet echt een rode lijn te vinden op het album, en veel nummers zijn inwisselbaar. De ‘sound’ klinkt goed, en ergens ook wat zoetig door het stemgeluid van Mac Burford. Tegelijkertijd zijn de nummers nergens echt spannend, maar vooral voorspelbaar. Doeltreffend, zeker, maar overall had er net een beetje meer pit in de songs gegoten mogen worden, want dat had het album niet misstaan.

Het tweede deel van het album is echter een stuk verrassender. ‘I Don’t Wanna Pray’ en ‘Soul’ zijn beide nummers waar een flinke portie diversiteit te vinden is en de band zeker niet onaardig speelt. ‘Soul’ is daar ook een wat meer opbeurend nummer, en het nummer heeft een swingend en blij karakter. Feestmuziek op een lekkere, alternatieve manier. ‘Wicked Way’ is daarentegen weer een wat zwaardere, en rustigere afsluiter. Een mondharmonica passeert de revue, en geeft het liedje ook net wat extra’s mee. Het nummer wordt op een intense manier afgesloten, en doet het album goed.

De band zet met Wicked Way zeker geen slechte plaat neer, maar valt soms net iets te veel in herhaling zonder spannend te worden. De tweede helft van de plaat zorgt hier echter voor de verandering, die zeer welkom is. Muziek om lekker een pintje bij te pakken en te dansen met je maten.
Recensent:Edward Kerkhof Artiest:Echotape Label:Eigen Beheer
Micronaut

the Micronaut - Forms The Micronaut is het alias van Stefan Streck, een DJ/producer uit het...

DEP

The Dillinger Escape Plan - Dissociation Om maar meteen met de deur in huis te vallen; Dissociation is het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT