RECENSIE: Firefang - Firefang

Firefang
2017-06-09 Firefang is een garage-grungetrio uit België en bestaat uit Steven De Poorter, Bram Lesauvage en Maarten Buyst. De band die zichzelf presenteert als ”het licht politiek incorrecte antwoord op MC5” nam eind 2016 hun gelijknamige album op en presenteerde deze op 13 januari in de beruchte 4AD club in Diksmuide. Het frappante is dat Firefang zich overal als een trio laat omschrijven maar dat de bassist en drummer van de band niet op het album te horen zijn.

Firefang begint stevig. Op de eerste track ‘Crazy’ Schreeuwt De Poorter meteen de longen uit zijn lijf. De muur van galm, feedback en fuzz is niet te ontwijken. De twee tracks daarna, ‘Down’ en ‘Waiting List’ zijn beide wat gelaagder. De eerste klinkt vrij bluesy en de tweede gaat richting de stonerrock. Tegen de tijd dat ‘Nothing’ begint ben je als luisteraar gewend aan het scherpe stemgeluid van De Poorter en wordt Firefang wat makkelijker om naar te luisteren. Het album wordt afgesloten door ‘Sheeezzz’ en het chaotische, maar van briljante titel voorziene, ‘White as Semen’.

Firefang is zeker geen saai schijfje, de stijlwisselingen maken het geheel erg interessant en dankzij de lo-fi klinkende opname ademt het album grunge en overtuiging. Dit is één van die bands die live de podia in rokerige kelders en kleine zweterige zaaltjes afbreken, en dat sfeertje heeft De Poorter redelijk vast weten te leggen. Prima album.
Recensent:Jaap Schrijver Artiest:Firefang Label:Eigen Beheer
Cover Soundgarden - Ultramega OK - Expanded Reissue

Soundgarden - Ultramega OK - Expanded ReissueHet uitbrengen van heruitgaven is een lucratieve handel geworden voor...

Cover The Peacocks - Flamingo

The Peacocks - Flamingo Zwitserland staat bekend om haar prachtige bergen en skigebieden, mooie...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT