RECENSIE: Battlelore - Evernight

Battlelore - Evernight
2007-03-10 ‘Finse metal’ staat er op de cd, waardoor deze band meteen veel vooroordelen meekrijgt. Het Scandinavische land staat namelijk bekend om zijn ‘corpse-paint bandjes’. Bevestigd door Battlelore blijkt het land ook goed te zijn in een andere tak van genre. Naar eigen zeggen maakt deze acht jarige band muziek met invloeden uit gothic-, power- en death metal en zelfs wat industrial.
De muziek is volgens het zevental op dit vierde album een stuk zwaarder en agressiever, toch bevat hij dezelfde invloeden. Net als de drie vorige albums gaat “Everynight” over de karakters en gebeurtenissen van R.R. Tolkien's (bekend van The Lord of the Rings) middeleeuwse verhalen.

Wanneer een band een zangeres- (Kaisa Jouhki) en een zanger (Tomi Mykkänen) heeft krijg je al snel een vergelijking met bands als Within Temptation, After Forever en Epica. Niet alleen door de teksten, maar ook doordat het keyboard een grote rol speelt in de muziek is deze band heel anders dan de genoemde bands. Wel zal het ongetwijfeld dezelfde groep mensen aanspreken. De band zal dan later dit jaar waarschijnlijk dan ook veel zieltjes voor zich winnen op het Metal Female Voices Fest in België.

Omdat negen nummers, die staan voor slechts veertig minuten, misschien wat karig is heeft band ook een digipak release. Deze heeft echter maar twee bonus tracks (Doom of Oblivion en The Tale of the Downfall) waarmee het nog steeds niet op een vol album doet lijken. De nummers van de band hebben elk hun eigen kracht en ik weet zeker dat ze met wat extra studiotijd een wat voller album hadden kunnen maken, jammer dat dit niet gebeurd is.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Battlelore Label:Napalm Records
Intense - As Our Army Grows

Intense - As Our Army GrowsDe voorkant van het promo hoesje van Intense dat ik hier in mijn handen heb...

Yaso - Yaso

Yaso Romero Fernandes - Yaso Yaso Romero Fernandes studeerde vorig jaar af aan het conservatorium in...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT