RECENSIE: Gabriella Cilmi - Lessons to be Learned

Gabriella Cilmi - Lessons to Be Learned
2008-08-01 Met dank aan een knap gezichtje en een pakkende single heeft Gabriella Cilmi momenteel een dikke zomerhit te pakken. Het nummer ‘Sweet About Me’ is niet meer weg te denken uit de hitlijsten. De debuutsingle hoort bij het album Lessons to Be Learned, welke via Universal het licht ziet.

Omdat al het succes uit Engeland (b)lijkt te komen verhuist ze van Australië naar Groot-Brittannië. Iets waar je veel lef voor moet hebben. Dat we te maken hebben met een pittige tante horen we dan ook op de twaalf nummer die het schijfje telt. Het resultaat is het best te omschrijven als funky popnummers, waarbij het vooral om de muziek draait. De teksten zijn vaak namelijk erg makkelijk. Een goed voorbeeld hiervan is haar huidige en aankomende single ‘Don't Wanna Go to Bed Now’. In de twee gaat het vooral over belevenissen in een tienerwereld.

Ze wordt reeds op sleeptouw genomen door Sugababes, Nouvelle Vague en James Blunt. De 16-jarige blijkt snel te stijgen in populariteit. Zoals we gewend zijn vallen nieuwe sterren vaak extra hard. Een nieuwe naam, leuke uitstraling, jong meisje, een grote platenmaatschappij en een dikke hit. Het klinkt allemaal niet erg stabiel. Haar debuut is zeker netjes, maar wanneer de hitsingle uit ons hoofd is verdwenen, zal hij snel in de kast belanden. Dit om er vervolgens niet meer uit te komen, want dit doen Adele, Duffy, Kate Nash, Katie Melua en Colbie Caillat toch veel leuker!?

Het album Lessons to Be Learned heeft een aantal sterke nummers, met single ‘Sweet About Me’ als absoluut pareltje. Voor veel mensen zal het album/de singles de soundtrack van de zomer in 2008 vormen. Voor veel meer is het jonge talentje namelijk nog niet geschikt – helaas.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Gabriella Cilmi Label:Universal
The Fratellis – Here We Stand

The Fratellis - Here we StandIn de laatste weken van 2006 werden de hitlijsten (en feestcafés) bestormd...

The Music – Stenght In Numbers

The Music - Strength in Numbers Na de buzz die The Music op wist te bouwen met hun vroege EP’s, waren zij...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT