RECENSIE: Face Tomorrow - In the Dark

Face Tomorrow – In The Dark
2008-10-22 Buiten is het koud, het wordt steeds langer donker, de blaadjes vallen van de bomen, je kunt die leuke zomerjas niet meer aan en je hebt een hekel aan stamppot. Eigenlijk zie je het gewoon allemaal even niet meer zitten: winterdepressie! Dit fenomeen zien we ook goed terug in de muziekwereld. Tijdens de zomermaanden worden we overrompeld met gezellige overblije muziek en momenteel mag het allemaal iets donkerder en droeviger. Hier doet In The Dark van Face Tomorrow netjes aan mee – inclusief vallende blaadjes en een zuchtend personage op de albumcover.

De Rotterdammers hebben maar liefst vier jaar gewerkt aan de opvolger van The Closer You Get en de lat ligt hierdoor erg hoog. Wie ze onlangs live heeft gezien kent reeds een aantal van de nieuwe nummers, die we natuurlijk terug vinden tussen de dertien op het album. De muziek ligt redelijk in het verlengde, enkel 'zijn we wat volwassener geworden'. Resulterend dat het geschreeuw volledig van de plaat is verdwenen, ook is het tempo een stuk lager en is er meer aandacht voor piano en akoestische stukken. Iets wat zelfs heeft gezorgd voor het instrumentale 'Memories', in het midden van het album.

Het kwartet liet het verhaal voorafgaan met single 'Overpowered', wat de rustig en warme sfeer goed neerzet. Weet echter wel dat dit één van de kortste en hitpotentiële nummers is van de plaat.

Door collega's wordt de sfeer op het album vergeleken met die van Radiohead en Interpol, bij mij is het echter Dredg wat bovenkomt. Het uurtje muziek is namelijk even onverwacht, afwisselend en complex als bij de Amerikaanse post-rockband. Face Tomorrow gaat dieper en verder dan ze ooit zijn gegaan, hopelijk schrikt dit de oude fans niet af en kunnen de heren rekenen op een grote groep aanhangers. Na elf jaar actief te zijn is dit namelijk iets wat ze verdienen, zeker na In The Dark.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Face Tomorrow Label:Excelsior Recordings
Cold War Kids – Loyalty To Loyalty

Cold War Kids - Loyalty to LoyaltyEigenzinniger en interessanter dan Cold War Kids’ Robbers & Cowards...

Silence Is Sexy – This Ain’t Hollywood

Silence is Sexy - This ain't Hollywood Het tovert een glimlach op mijn gezicht als de nieuwe plaat van Silence Is...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT