RECENSIE: The Feromones - Welcome to

feromonos-welcometo
2006-01-30 Dat The Feromones hun invloeden niet onder stoelen of banken schuift is duidelijk. Jaren ’80 invloeden zijn overduidelijk aanwezig in hun muziek. Dit is helemaal niet erg want de laatste jaren is retro één van de meest geliefde trends aan het worden en deze band heeft er verstandig aan gedaan om daar gewoon in mee te gaan. Dat wil niet zeggen dat de band oud klinkt want de invloed van hippe Britse en Amerikaanse bands blijft ook niet onopgemerkt.

The Feromones laten vanaf het openingsnummer All Night Long horen wat ze van plan zijn. Synthesizermelodieën worden afgewisseld met stevige gitaarpartijen, voortstuwende drums en met vlagen een zeer gewaagde maar aantrekkelijke baspartij.

Lost Inside Reality wordt gedomineerd door de partij van de toetsen. Het geeft het nummer een vrolijke wending ondanks de wat zware gitaarpartij. Het volgende nummer, Do As We May, wordt gedragen door een stevige gitaarpartij en gitaar-riffs. In het refrein komt de zang helaas wat volume en kracht te kort.

Het bonusnummer Everytime bezit een heerlijke groove. In vergelijking met de drie voorgaande nummers bevat dit nummer weinig jaren ’80 aspecten en wordt er gebruik gemaakt van samples die erg aanstekelijk zijn.

Wat Dolf en Frank Smolenaers, Rene Lagarde en Marc Nordhausen doen is zeker niet origineel maar ze zijn wel instaat om uit verschillende muzikale stijlen aspecten te pakken en deze op een succesvolle manier samen te voegen.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:The Feromones Label:Eigen Beheer
TsuKuShi-pez

Pe'z - Tsu Ku Shi N BowPE’Z is een vijftal uit Japan. De band is in 1999 letterlijk op straat...

gap-welcome

Gap - Welcome De band GAP bestaat uit drie mannen die afkomstig zijn uit Deventer. Zij...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT