RECENSIE: Mindfold - Long Roads

Mindfold - Long Roads
2006-05-31 Het is echt geweldig hoe goed de Nederlandse bandjes het tegenwoordig doen in de metalscène. Samen met Textures, Ambiossis, Concubine en Agresión staat Mindfold al een tijdje in mijn lokale metal favorieten. Dit terwijl ze nog niet eens een album hadden uitgebracht!

Na verschillende shows gezien te hebben van het Limburgse kwartet kan ik de muziek nu eindelijk ook thuis beluisteren. Het eerste nummer The Power Of Failing is een geweldige keuze als opener. Hij heeft een vrij lang gitaarintro waar volgens zanger Remco Eijssen met schorre en cleane stem op gaat zingen. Naast stevige nummers als deze is het album ook gevuld met gevoelige(re) nummers over de bekende ex-vriendinnetjes.

Wie toe is aan wat verandering komt zeker aan zijn trekken bij Our Lullaby. Deze versterkt door de Amsterdamse zangeres Wendel Tjon Ajong (ex-88 Circles Above/Winona Star). Bekende achternaam? Deze blondine is de echtgenote van Green Lizard zanger Remi Tjon Ajong!

Ook na een paar keer luisteren blijft de cd geweldig, alleen is de speelduur wel een nadeel. Na een ruim half uur moet ik steeds naar de cd-speler lopen om weer op ‘play’ drukken. Hoewel de band dit jaar niet op Pinkpop staat (vorig jaar wel, als opener) zullen ze er wel te horen zijn. Dit vanuit de cd-speler bij mijn tentje op de camping, want deze geweldige cd gaat mee!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Mindfold Label:Squash Records
Quallofill – The Man Who Likes Trouble

Quallofill - The Man Who... Likes Trouble The Man Who Likes Trouble is alweer het derde album van het Rotterdamse duo...

Seeed - Next!

Seeed - Next! Met haar derde album 'Next!' zet het opvallende Berlijnse dancehall/reggae...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT