RECENSIE: Grave - As Rapture Comes

Grave - As Rapture Comes
2006-06-21 Grave, een naam die vaak in in één zin wordt genoemd met andere deathmetal grootheden als Cannibal Corpse, Nile, Morbid Angel en Napalm Death. In 2004 kwamen de jongens met het schijfje Fiendish Regression uit via Century Media. Twee jaar komt het zevende studioalbum wederom uit via deze platenmaatschappij. Net als de voorganger heeft deze ook een spraakmakende cover, toen Burial at Sea (St. Vitus) nu Them Bones (Alice in Chains).

Aangezien beide bands ontstaan zijn in dezelfde tijd is deze cover op het eerste gezicht niet zo raar. Wel wanneer je weer dat Alice Chains een grunge band is en Grave een old-school deathmetal band. Natuurlijk wordt dit nummer dan ook gewoon op de Grave-manier gespeelt, wat misschien de AIC-fans niet kunnen waarderen, maar de Grave-fans zeker wel! Misschien is het zelfs wel één van de beste nummers op het album.

Andere aanraders zijn de titeltrack (opvallend het laatste nummer op de cd), Through Eternity en Unholy Terror! Hoewel deathmetal vaak als eentonig en herrie wordt beschreven geeft dit Zweedse viertal aan dat je met deze gedachte niet altijd gelijk hebt. De nummers zitten vol met afwisselingen, vette gitaarsolo’s en drumstukken. Wat mij betreft één van de metalhoogtepunten van dit jaar.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Grave Label:Century Media
Firewind - Allegiance

Firewind - AllegianceAllegiance is de nieuwe plaat van de band Firewind, of moet ik zeggen van...

Strapping Young Lad - The New Black

Strapping Young Lad - The New Black Wat mij betreft mogen veel bands een voorbeeld nemen aan Strapping Young Lad....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT