RECENSIE: Firewind - Allegiance

Firewind - Allegiance
2006-06-21 Allegiance is de nieuwe plaat van de band Firewind, of moet ik zeggen van gitarist Gus G. (echte naam Kostas Karamitroudis, ex-Mystic Prophecy en Dream Evil). Dit is namelijk het enige originele lid die de band nog over heeft! Nog opvallender is dat de band alweer aan hun vierde zanger toe is (Apollo Papathanasio) op deze plaat, terwijl de band pas vier studioalbums uit heeft. Dit zorgt er in ieder geval voor dat je ze niet kunt verwijten dat de schijfjes teveel op elkaar lijken!

Net als de eerdere albums staat ook deze vol met heavy/power metal. In dit genre zijn een aantal vereisten. Heeft de band een toetsenist? Check. Ook mag de zanger geen baard in de keel hebben. Zanger Apollo kan verassend hoog zingen en ook deze noten aanhouden.

Dit allemaal zorgt ervoor dat Firewind niet echt tussen de andere bands die we kennen in het power metal genre. Wel verrassend is het nummer Breaking The Silence, waarin de zang wordt bijgestaan door een zangeres (ene Tara). Wat mij betreft had deze vaker wat noten mogen zingen op Allegiance. Wellicht wordt dit wel de nieuwe zangeres op het volgende album? Of zouden ze deze zanger langer dan één cd houden…
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Firewind Label:Century Media
VanKatoen - DoorRood

VanKatoen - Door RoodAls er één band is die geen sterallures heeft dan is dat wel VanKatoen! Neem...

Grave - As Rapture Comes

Grave - As Rapture Comes Grave, een naam die vaak in in één zin wordt genoemd met andere deathmetal...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT